ZTE Star 3 – Prvi 4K telefon?

ZTE Star 3 – Prvi 4K telefon?

1236
2
PODELI

Dok kruže glasine da će Samsung Galaxy Note 5 biti prvi smartfon koji će imati ekran veće rezolucije od QHD, nova glasina iz Kine govori da će ZTE biti prvi koji će implementirati 4K displej u predstojeći Star 3 model.

Breaker

Kako kaže glasina, ZTE Star 3 će biti opremljen sa 5.5 inčnim UHD ekranom impresivno visoke rezolucije od 3840×2160 pikesela i sa gustinom od 806 PPI. Iako Sharp već ima 5.5 inčni displej koji odgovara tim karakteristikama, ne očekuje se masovna proizvodnja pre 2016. godine, a glasina govori da će proizvođač iz Kine praviti ovakav ekran za ZTE.

ZTE Star 2

ZTE će navodno koristiti TFT panel sa posebnom kristalnom strukturom koja je napravljena da šteti energiju dok poboljšava izdržljivost ekrana.

Važno pitanje je da li će UHD tj. 4K displej ponuditi primetnu razliku u odnosu na QHD ili čak 1080p. Mnogi kritikuju QHD što ne nudi nikakvu razliku u prikazu u odnosu na 1080p, a pravi primetan udarac na bateriju i performanse. Sa UHD važiće ista ograničenja, dok će dobit verovatno biti još manja.

Šta vi mislite? Da li se nadate brzom prelasku na 4K rezoluciju na telefonu ili smatrate da nema potrebe da rezolucija bude veća od 1080p/QHD?

 

 

Izvor: AndroidAuthority

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR