ZTE prikazao svoj modularni telefon

ZTE prikazao svoj modularni telefon

814
0
PODELI
Modularni telefon

Motorola nas je zapanjila pre par meseci kada je objavila svoje planove da će razviti modularni pametni telefon u projektu koji je nazvala Project Ara, ali još uvek nismo videli prototip uređaja. Na CES sajmu ZTE je pokazao svoj modularni koncept telefona pod nazivom Eco-Mobius.

Breaker

Model je postavljen na stalku u zaključanoj staklenoj polici bez mogućnosti da se dodirne. Koncept pokazuje kako bi korisnici mogli da zamene kameru, bateriju, displej i “Core” module. “Core” uključuje posebne module za procesor, RAM, memoriju i grafički procesor.

Modularni telefon

Modularni telefon

Dizajn telefona je vrlo atraktivan. Sve komponente su ubačene i nalaze se u providnom kućištu koji pokazuje na koji način funkcioniše zamena modula. Ipak, to je sve što je trenutno poznato o Eco-Mobius modelu – impresivan dizajn. Predstavnici kompanije ZTE na štandu su izričito rekli da trenutno ne postoji primerak koji funkcioniše i da je ovo samo prikaz kako ZTE zamišlja modularni telefon, ali verujemo da inženjeri rade na tome da reše brojne prepreke koje se moraju zaobići kako bi ovakav telefon postao stvarnost.

Modularni telefon

Modularni telefon

Dok ZTE samo prikazuje ideju, Motorola, izgleda, radi vrlo predano na svom konceptu modularnog telefona. Izvršni direktor Denis Vudsajd je prošlog meseca rekao da je Ara budućnost Moto Maker programa prilagođavanja telefona i da je Motorola unajmila partnera za izradu ovakvih telefona još u novembru. Vudsajd je rekao da već postoji prototip telefona u kompaniji. Ali nama preostaje samo da čekamo i maštamo o modularnoj budućnosti.

 

Izvor: TheVerge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR