ZRRO – Android konzola sa zanimljivim kontrolerom

ZRRO – Android konzola sa zanimljivim kontrolerom

673
0
PODELI

Android konzole za igru nisu novina, ali većina se ne zadrži dugo na tržištu. Ouya i MOJO su neke od najpopularnijih, ali puno pažnje će možda privući i ZRRO. U pitanju je konzola čiji kontroler ima mogućnost da prepozna kada se prsti nalaze iznad njega i osetljiv je na dodir.

Breaker

ZRRO je nedavno premašio zacrtan cilj na Kickstarteru i u narednim mesecima će krenuti sa isporukom onima koji su uložili novac u kampanju. Šta je zapravo ZRRO? On se sastoji iz tri veća dela – ZRRO Pad, ZRRO Box i TV-a korisnika. ZRRO Pad je najinteresantniji deo ovog projekta. U pitanju je kontroler koji koristi hover i touch tehnologiju kako bi preneo pomeranje prstiju na ekran televizora. ZRRO tim kaže da hover nudi mogućnost da korisnik stalno gleda u TV, bez spuštanja pogleda na kontroler. Pored toga, kontroler se može dodirivati kako bi se izvršio odabir neke aplikacije, dok su podržane i gesture poput prevlačenja prsta, približavanje i odaljavanje dva prsta, itd. Ideja je da kontroler funkcioniše sa što više Android igara koje se već nalaze na Play Store.

ZRRO animacija

ZRRO Box je sama konzola za igru. Podržava 4K rezoluciju i ima futuristički dizajn kućišta. Pokreće je četvorojezgarni procesor, 2GB RAM memorije, 16GB interne memorije i ima slot za microSD memorijsku karticu. Sa TV-om se povezuje preko HDMI porta. Zasnovan je na Android 4.4 (KitKat) operativnom sistemu, tako da je prisutna podrška za veliki broj igara za Android.

 ZRRO 01

ZRRO se možda neće svima dopasti, ali nudi zanimljiv koncept. Trenutno, ZRRO Pad i Box se prodaju po ceni od 149 dolara, dok se za dodatni kontroler doplaćuje još 50 dolara.

 

 

Izvor: AndroidAuthority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR