Želite Android 4.4 na svom računaru? Može!

Želite Android 4.4 na svom računaru? Može!

3128
4
PODELI

Android-x86 projekat je objavio instalaciju za Android-x86 4.4-RC1. Nakon par godina razvoja, ovo bi moglo biti vrlo stabilno izdanje Android OS za Intel i AMD računare.

Breaker

Android-x86 je stvoren iz želje da se Android učini dostupnim za x86 računare, tačnije za Asus Eee PC. Ovo je bilo u vreme kada je Android bio zvanično dostupan samo za hardver zasnovan na ARM arhitekturi. Naterati Android da radi na Intel i AMD čipovima nije bio lak zadatak, ali je stvar mnogo bila lakša kada je Google zvanično objavio izvorni kod Android 4.0 za x86 procesore.

Naravno, sada možemo videti Android na brojnim x86 uređajima, poput tableta koji koriste Intel Atom procesore. Ipak, postoji deficit ROM-ova koji rade na bilo kom x86 uređaju, pa tu Android-x86 itekako ima prostora za rad. Pristizanje ove RC verzije, koja je bazirana na Android 4.4, je znak da je projekat i dalje traje i da svi mogu pokrenuti stabilnu verziju ovog popularnog operativnog sistema.

Android x86 4.4 01

U ovom izdanju Android-x86 integrisan je ffmpeg multimedijalna biblioteka koja nudi korisnicima široku podršku za multimedijalne formate. Drajveri su već implementirani, pa Android može raditi u punoj rezoluciji uređaja. Prisutan je i Android 4.4 Launcher3, dok Google Experience Launcher nije trenutno dostupan. Postoji čak i podrška za 8 korisnika na jednom Android operativnom sistemu.

Android x86 4.4 02

Instalacija Android-x86 je lakša nego za klasičan Android uređaj. Skinite imidž fajl i narežite ga na CD ili napravite bootabilni USB fleš, a onda ubacite u računar. Obratite pažnju da u toku procesa možete obrisati podatke sa hard diska. Takođe, možete ga isprobati u virtuelnoj mašini, poput Virtual Box, i videti kako radi pre instalacije.

Informacije o Android-x86 4.4-RC1 izdanju možete videti – OVDE

Linkovi za skidanje Android-x86 4.4-RC1 nalaze se – OVDE

 

Izvor: AndroidCommunity

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR