Želeli dodatno da zaštite Oculus Rift, podstakli pirateriju

Želeli dodatno da zaštite Oculus Rift, podstakli pirateriju

5633
0
PODELI
oculus-rift-dev-kit-21

Nova softverska nadogradnja za Oculus Rift VR naočare trebala je da “potisne pirateriju i zaštiti igre i aplikacije na kojima su developeri naporno radili”, ali je imala potpuno suprotan efekat.

Revive hack je omogućavao korisnicima HTC Vive da igraju igre koje su ekskluziva za Oculus sve do poslednje softverske nadogradnje. Međutim, tvorac tog hack-a objavio je noviju verziju koja zaobilazi zaštitu i čini to ponovo mogućim.

HTC Vive 03

Tvorac Revive-a, Libre VR, izjavio je da je “prva verzija Revive samo primala instrukcije iz Oculus Runtime-a i prevodila ih u OpenVR instrukcije. Dok nova verzija koristi tehniku ubacivanja koda čime se potpuno zaobilazi provera vlasništva softvera. Iz tog razloga, više ne postoji način za proveru da li je korisnik zaista kupio igru koju koristi.”

Libre VR je dodao: “Ovo je moj prvi uspeh u zaobilaženju DRM zaštite, a nisam želeo da idem tim putem. I dalje ne podržavam pirateriju, ne koristite ovo da piratizujete softver.” Naveo je i da “ukoliko pronađe drugi način da omogući da Oculus Rift softver radi na HTC Vive, rado će ga implementirati.”

Decembra 2015. godine osnivač Oculus-a, Palmer Luckey, izjavio je “Ukoliko korisnik kupi igru od nas, ne zanima nas da li će je modovati kako bi je koristio na drugoj platformi.” Ali očigledno su se stvari promenile od kada je na tržištu konkurentan proizvod.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR