Zašto volim Logitech – pobednički tekstovi

Zašto volim Logitech – pobednički tekstovi

3537
0
PODELI

Puno je ljubavi prema Logitech proizvodima! U okviru “Zašto volim Logitech” nagradnog konkursa pristiglo je puno tekstova, sa raznim stilovima pisanja, raznim viđenjima i razlozima zašto se voli Logitech. Pregledali smo ih sve, razmotrili i ovde objavljujemo one tekstove koje smatramo najboljim i nagrađujemo ih vrednim Logitech nagradama.

 

Prvo mesto – nagrada Logitech G410 Atlas Spectrum tastatura

Logitech Z50 Mini zvučnik

Kompanija Logitech je prisutna na srpskom tržištu duže vreme, pa nije ni čudo što većina bar donekle moderno opremljenih domaćinstava poseduje makar jedan njihov uređaj. Ja sam nedavno kupila multimedijalni zvučnik Logitech Z50 Mini i koristim ga bez ikakve zadrške, a bogami i pauze. Mogu slobodno reći da je postao jedan od mojih omiljenih uređaja budući da je našao primenu kako u mom privatnom, tako i profesionalnom životu.

Logitech Z50 Mini 01

Ono što me je prvobitno oduševilo kod zvučnika Z50 Mini jeste njegov interesantan oblik, privlačna kombinacija boja, male dimenzije I laganost. Sve to i njegova pristupačna cena naveli su me na kupovinu, ali se ni nakon nje nisam razočarala. Pored samog zvučnika, koji definitvno nije izneverio svojim izgledom uživo, sa njime je došao i strujni adapter koji se priključuje na zvučnik pri korišćenju (za razliku od priključka od 3.5mm koji je sastavni deo zvučnika). Već pri prvoj upotrebi videlo se, ili bolje reći, čulo se da se u ovom malom belo-roze patuljku krije pravi džin. Kao što je i navedeno u specifikacijama proizvođača, Z50 Mini prilično glasno i čisto reprodukuje zvuk – glas je jasan i lako razumljiv sa ili bez muzike, a sami muzički tonovi su bogati i puni bez obzira na to da li su iz visokog, srednjeg ili niskog tonaliteta.

Logitech Z50 Mini 02

Ko me poznaje zna da ja 24 časova dnevno slušam različite muzičke sadržaje bilo na telefonu u pokretu ili na uređajima kod kuće, a i u sklopu posla. Naime, muzička kolekcija na mom telefonu se konstantno dopunjuje i preslušava, pa je sa Z50 Mini i ovo iskustvo sada zanimljivije i potpunije. Kvalitet i glasnoća zvuka su fantastični u ovom pogledu i stvaraju mi izvanredan ugođaj prilikom slušanja muzike.

Logitech Z50 Mini 03

Pored muzike, volim da slušam i audio knjige, pa mi je ovaj mali i kompaktan zvučnik od velike koristi onda kada želim da preslušam poglavlje knjige, ali nemam vremena da čitam. Z50 Mini mi omogućava da ga pozicioniram tako da mi je dovoljno blizu, ali da ne smeta, te je dovoljno glasan i pruža raznovetan zvuk, tako da mogu da slušam knjigu i pritom radim nešto drugo.

Logitech Z50 Mini 04

Naposletku, kao nastavnica engleskog jezika, zvučni sadržaji su nešto što svakodnevno koristim u okviru posla kako bih upotpunila i obogatila sadržaj časa. Bilo da učenicima puštam pesme, priče, zadatke ili edukativne videe, u sredini kao što je puna učionica od ključnog je značaja kvalitetna i glasna reprodukcija sadržaja u čemu sada imam pomoć Z50 Mini zvučnika.

Logitech Z50 Mini 05

Logitech Z50 Mini je pravi mali dragulj među zvučnicima ne samo zbog svojih fizičkih karakteristika – zanimljiv izgled, male dimenzije i laganost, već i zbog svog kvaliteta rada – glasan, čist i bogat zvuk. Ako se uzme u obzir da je polako ali sigurno postao sastavni deo moje lepše svakodnevice, jasno vam je zašto volim Logitech i njihove proizvode.

Autor: Aleksandra Đorđević

 

Drugo mesto – nagrada Logitech G602 gejmerski miš

Logitech B100 miš

Posle skoro šest godina druženja sa Razer Lachesis mišem i prvih problema sa scroll točkičem odlučio sam da pređem na neki „običan“ dok skupljam novac za Proteus Spectrum. Kao i kod svake kupovine hardvera treba odrediti svrhu i budžet pre same kupovine, pa sam izbor sveo na proverena imena i na kraju kupio Logitech B100 kao prelazno rešenje. Posle nekoliko sati korišćenja napisao sam svoje utiske.

Logitech B100 01

Miš dolazi u maloj beloj kutiji jednostavnog dizajna. Kutija je jako mala i osim samog miša ne sadrži nikakav prateći materijal.

Logitech B100 02

Ovo je osnovni Plug & Play žičani miš, bez dodatnih funkcija u vidu tastera ili softvera, namenjen desktop okruženju. Kompatibilan je sa Windows i Linux operativnim sistemima.

Logitech B100 03

Kabl je gumiran i nešto kraći od dva metra, uz  standardni USB priključak. Miš je ovalnog oblika, u potpunosti izrađen od plastike dok točkić ima prijatnu i praktičnu reljefnu notu. Lagan je i nekako šupalj,  ali ujedno čvrst, bez zveckanja i škripanja.

Logitech B100 04

Ima tri tastera – levi i desni klik i scroll točkić, koji je ujedno i srednji klik. Sa gornje strane nalazi se i logo, bez osvetljenja i drugih detalja. Sa donje strane nalaze se četiri mala klizača. Unutrašnjost je očekivano standardna – senzor je opticki (800 dpi).

Logitech B100 05

Miš je nešto manji i nije namenjen osobama sa većim šakama niti ozbiljnijem igranju, mada u slučaju nužde i/ili poteznih igara (Hearthstone, Solitaire) može da posluži. Tasteri imaju plitak hod i malo su tvrđi, ali precizni. Scroll je nešto lošiji, uz neprijatno škripanje, ali je precizan. Senzor i mali klizači lepo se slažu sa svim mojim podlogama.

Razer ima laserski senzor čiju sam akceleraciju naučio da kompenzujem, ali su mi optički senzori trenutno interesantniji. Porediti ova dva miša nema mnogo smisla i ja ću reći samo da je za desetinu cene Razer i sličnih premium miševa ovaj mali B100 sasvim pristojan za manje zahtevne korsinike, bilo u kućnom bilo u radnom okruzenju. Uz trogodišnju garanciju nema smisla odlučiti se za neke generičke „white box” miševe kojima je naše tržište preplavljeno u ovom cenovnom rangu.

Autor: Nikola Spasić

 

Treće mesto – nagrada Logitech G440 podloga

Logitech Z213 2.1 zvučni sistem

Logitech Z213 multimedijalni zvučnici su mi oduvek bili zanimljivi po svemu, od dizajna, mogućnosti, pa do cene. Odlučio sam najzad da ih kupim i nisam se pokajao.

Logitech Z213 01

Z213 2.1 zvučni sistem ima snagu od 7W tj. 14W peak. Woofer je od 4W, dok su sateliti po 1.5W. Iako to zvuči malo, sasvim je dovoljno za prijatno ozvučenje jedne prosečne sobe za rad ili igru. Pored toga, Z213 nisu previše teški, svega 1.76Kg, pa su laki i za premeštanje kada to zatreba.

Dimenzije zvučnika su takve da se lako uklapaju u bilo koji radni prostor oko računara. Sateliti su 7.9×14.2cm, dok subwoofer ima dimenzije od 13×18.3cm.

Logitech Z213 02

Subwoofer je takav da se u njegovom podnožju nalazi sam zvučnik. Logitech kaže da je to da bi se niski tonovi bolje prenosili na okolinu i ima logike. Postavio sam ga na radni sto i tokom slušanja muzike niski tonovi su zaista dobro izbalansirani i zvuči moćno, iako ima samo 4W. Na poleđini subwoofera je potenciometar za štelovanje izraženosti bass-a, što znači da svako može da prilagodi svom ukusu i vrsti muzike koju sluša.

Logitech Z213 03

Za kontrolu jačine zvuka Logitech Z213 zvučnog sistema tu je daljinski upravljač koji je kablom povezan sa subwoofer-om. Pored kontrole zvuka, na daljinskom je i konektor od 3.5mm za povezivanje slušalica. Ovo je pravi spas, jer je kućište iza stola i uvek sam morao da se zavlačim ispod da bih uključio slušalice pre igranja igara. Sada mi je to posao od 5 sekundi i drago mi je da se neko u Logitechu toga setio.

Logitech Z213 04

Logitech Z213 zvučnici imaju odličan dizajn i zvuk koji se dopao svim ukućanima, pa se roditelji i sestra uopšte ne ustručavaju da dođu i slušaju muziku na mom računaru. Eto glavnog razloga zašto ja volim Logitech – zbližava moju porodicu!

Autor: Slobodan Mihailović

 

Čestitamo pobednicima i nadamo se da će uživati u svojim Logitech nagradama koliko i u Logitech proizvodima o kojima su pisali!

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR