Zašto vam je potreban usisivač za pepeo i kako odabrati pravi?

Zašto vam je potreban usisivač za pepeo i kako odabrati pravi?

8211
0
PODELI
Muškarac usisava pepeo iz kamina usisivačem pepela

Ukoliko se grejete na kotao, peć na pelet ili šporet na drva, sigurni smo da će kupovina usisivača za pepeo biti pun pogodak. Dizajniran je posebno za usisavanje pepela ili prašine koja ostaje od vatre u šporetima na čvrsto gorivo, kaminima ili roštilju.

Usisivač pepela – Praktičan i efikasan uređaj

Ovaj uređaj usisava pepeo od drveta, uglja ili peleta. Pomoći će vam da očistite prljavštinu iz peći, ali i oko nje. Čak iako se grejete na kotao koji se nalazi van kuće, u kotlarnici, podrumu ili prizemlju, usisivač za pepeo omogućiće vam da usisate sav pepeo unutar i izvan kotla veoma brzo. Usisaće pepeo iz pepeljare, ali i druge delove poput ložišta, komore za sagorevanje i ostalih elemenata koje kotlovi poseduju.

Uz usisivač za pepeo neće vam više biti potrebne dodatne četke, krpe i kante za odlaganje pepela.

U nadstrešnici iza kuće smeštena je peć pored složenih drva. Vrata peći su otvorena i vidi se kako drva gore. Pored peći nalaze se kanta sa pepeom i lopatom, kanta sa ugljem i sekira zabodena u panj

Bitne karakteristike usisivača za pepeo

Pre kupovine bilo kog uređaja važno je da se upoznate sa njegovim karakteristikama, kako biste na osnovu njih izabrali proizvod po vašoj meri. Najvažnije karakteristike koje će vam poslužiti prilikom odabira usisivača za pepeo su:

  1. Snaga motora
  2. Metalni rezervoar
  3. Filter usisivača za pepeo

Snaga usisivača za pepeo

Kod ovih uređaja usisna snaga može da varira od 800 W do 1200 W. Ukoliko planirate da usisavate manje količine pepela savršeno će vam odgovarati modeli usisivača sa manjom snagom. Ukoliko posedujete veće peći kojima je potrebno redovnije čišćenje, izabraćete modele sa većom snagom.

Metalni rezervoar usisivača pepela

Kapacitet posude za pepeo kod ovog proizvoda varira od 15 litara ka naviše. Rezervoar je hermetički povezan sa poklopcem i sprečava da prašina izlazi iz njega.

Usisivač za pepeo crvene boje sa nekoliko filtera

Čemu služi filter kod usisivača za pepeo

U zavisnosti od modela usisivači za pepeo mogu da poseduju HEPA filter, pamučni ili drugu vrstu filtera. Uglavnom su perivi i veoma se lako održavaju. Ne dopuštaju prolazak sitnih čestica do motora i zadržavaju sav pepeo. Nećete doći u situaciju da tokom čišćenja morate da izađete iz prostorije na svež vazduh jer vam smeta miris i prašina pepela.

Jednostavno i lako rukovanje usisivačem za pepeo

Usisivač za pepeo se lako upotrebljava. Pre nego što ga uključite, prvo se uvek uverite da je pepeo koji želite da pokupite hladan. Neki su usisivači namenjeni za vreo pepeo, ali svakako pročitajte i uputstvo za korišćenje gde će to biti naglašeno.

Nakon što ste se uverili da pepeo nije vruć, pokrenite usisivač za pepeo na dugme za paljenje i uz pomoć fleksibilnog creva počistite sve što ste želeli.

Šta još može usisivač za pepeo?

Glavni zadatak usisivača za pepeo jeste čišćenje pepela iz kotlova, šporeta na drva ili peći na pelet. Ali pored njegove osnovne funkcije on ima i mnogo širu upotrebu.

Može se koristiti i za čišćenje grube prljavštine iz garaže, podruma, vikendice ili auta. Pored toga može biti savršen pomoćnik majstorima i stolarima, jer može da usisava različite vrste otpadaka poput piljevine ili sitnijih delova tokom bušenja zida. Uz korišćenje usisivača za pepeo prašine neće biti, jer ona ostaje skrivena unutar njegovog metalnog kontejnera.

Majstor uz pomoć usisivača za pepeo usisava prljavštinu na podu nastalu usled bušenja zida

Određeni tipovi usisivača za pepeo poseduju i razne dodatke uz pomoć kojih možete usisati tepih ili parket.

Ali ni tu nije kraj njegovim mogućnostima. Ukoliko volite da okupljate društvo i uživate u razgovorima uz piće i miris roštilja usisivač za pepeo i tu će vam pomoći. Nakon svakog roštiljanja red je da se oprema očisti i odloži do sledećeg korišćenja. Uz pomoć njega lako ćete očistiti unutrašnjost roštilja. Prilikom usisavanja veoma je bitno sačekati da se ćumur ohladi.

Mlad momak stoji u dvorištu na travi i usisava pepeo iz roštilja usisivačem za pepeo

Njegovim prednostima nikad kraja. Može vam čak olakšati rad ukoliko ste zaposleni u kuhinji picerije ili restorana. Sigurno se na tom radnom mestu svakodnevno susrećete sa čišćenjem peći za pice, hleb ili pogače. Ovaj usisivač vam može pomoći da uštedite vreme neophodno za čišćenje peći i obezbediće vam više slobodnog vremena za pripremu ukusnih jela.

Nakon što ste se upoznali sa svim prednostima nadamo se da ćete moći lakše da usisivač za pepeo po vašoj meri. WinWin vam nudi Einhell, Fieldmann, Stanley usisivače za pepeo ali i modele drugih, kvalitetnih brendova.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR