Zaposleni u Microsoftu uhapšen zbog curenja kopija Windows 8

Zaposleni u Microsoftu uhapšen zbog curenja kopija Windows 8

646
0
PODELI

Bivši radnik kompanije Microsoft uhapšen je i optužen za postavljanje ranih verzija Windows 8 i Windows 7 operativnih sistema na internet.

Breaker

Kako Seattle PI izveštava, arhitekta za softver, Aleks Kibkalo, optužen je za krađu tajni ove kompanije, kao i slanje poverljivih beta kopija Windows 8 neimenovanom Francuskom blogeru.

Kibkalo je navodno namerno objavljivao softver nakon što je dobio lošu ocenu radnih performansi u kompaniji Microsoft. Detalji i kopije Windows 7 i Windows 8 stalno su curile u toku razvoja softvera, a Francuski bloger je koristio nadimke kako bi zaštitio svoj i Aleksov identitet.

Dok su kopije Windows OS redovno curile i bile deljene, Kibkalo je navodno ukrao i Microsoft “Activation Server Software Development Kit”, softver koji se koristi za zaštitu Windowsa od piraterije. Neimenovani Francuski bloger je navodno podelio ovaj Kit putem interneta, a time je omogućio drugima da prevaziđu zaštitu koju Microsoft koristi za Office i Windows. Microsoft je identifikovao radnika koji je puštao informacije nakon što je Francuski bloger kontaktirao drugog radnika putem email-a. Kibkalo je uhapšen u sredu, posle par godina istrage, a danas će se pojaviti pred sudom.

 

Izvor: TheVerge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR