Zalog za sopstvenu bezbednost!

Zalog za sopstvenu bezbednost!

513
0
PODELI

Proleće je već tu. Nije loše da počnemo da mislimo kako će nam stajati letnje majice i ostala garderoba, ali i kako da opremimo svoje automobile za prolećne dane. Dolazi još jedan april i vreme da na našem ljubimcu zamenimo zimske gume letnjim. Da biste uživali u sve brojnijim danima bez teške odeće i obećanju skorog leta, neophodno je da se povede računa i o bezbednosti na putu.

Često pitanje koje postavlja većina vozača je – Kada koristiti letnje gume i mogu li se zimske gume koristiti i u toplijem delu godine? Zakonski su tu stvari potpuno jasne. Od 1. aprila vaš četvorotoškaš treba da ima letnje gume i najjednostavnije je voditi se tim pravilom.

Nisu retki vozači koji razmišljaju kako su zimske gume “bolje” od letnjih. Istina je da su zimske gume “bolje” od letnjih samo i isključivo u zimskim uslovima. Sa dolaskom viših temperatura neophodno je, zameniti ih, jer se one konstrukciono razlikuju od letnjih. Letnje gume imaju nešto manje kanala za izbacivanje vode i snega. U letnjim uslovima neuporedivo bolja svojstva i sigurnost pružaju letnje gume. Poređenja radi, u letnjim mesecima sa zimskim gumama na vašem vozilu, vreme kočenja je drastično produženo.

Što se sigurnosti tiče, vožnju u letnjim mesecima mora biti prilagođena uslovima na putu i zato zimske gume u tom periodu nikako nisu preporučljive. Čak i prema ekonomskoj optimizaciji, može se zaključiti kako zimske gume u letnjim mesecima čine veći trošak. Ipak, kada se sve sabere, gume predstavljaju relativno mali trošak kada se uzme u obzir da od njih u velikoj meri zavisi vaša i bezbednost vaše porodice. Imajući u vidu da se gume koristite nekoliko sezona, te se tako i trošak za njihovu nabavku deli na nekoliko godina, nemojte reskirati. Obezbedite svoj automobil adekvatno u skladu sa godišnjim dobom.

WinWin je za vas obezbedio širok asortiman letnjih guma, različitih proizvođača: Barum, BFGoodrich, Continental, Dunlop, GOODYEAR, KELLY, Michelin, SAVA, Tigar, Uniroyal, Viking.

I ne zaboravite:

Adekvatna auto guma – čuva vaš život!

Kompletnu ponudu letnjih guma, možete pogledati OVDE.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR