YotaPhone – telefon sa dva ekrana

YotaPhone – telefon sa dva ekrana

976
1
PODELI

YotaPhone, Android telefon sa dva ekrana,prvi put je predstavljen na CES 2013 sajmu pre skoro godinu dana, a sada je krenuo u prodaju u Rusiji preko onlajn prodavnice po ceni od 19.990 Rublja, što je oko 450 eura.

Breaker

Ukoliko niste do sada čuli za YotaPhone, u pitanju je Android telefon koji poseduje standardni LCD ekran na jednoj stranu, dok je na drugoj strani štedljivi e-ink displej, koji se koristi kod e-book čitača. Android interfejs je dostupan na oba ekrana, šta omogućava poseban softver koji iskorišćava ovaj specifični hardver. Oni koji su videli i probali YotaPhone, bili su oduševljeni kako njegovi ekrani rade u praksi.

YotaPhone 01

Finalna verzija YotaPhone-a poseduje dvojezgarni Snapdragon procesor koji radi na taktu od 1.7GHz, LCD displej od 4.3 inča, e-ink displej od 4.3 inča sa rezolucijom 360×640, 2GB RAM-a, 32GB memorije, bateriju od 1800mAh i kameru od 13Mpix. Telefon koristi Android 4.2.2 koji je posebno prilagođen ovakvom telefonu.

YotaPhone 03

Kompanija koja stoji iza YotaPhone telefona trenutno širi načine distribucije, pa će uskoro biti moguća dostava u Austriju, Nemačku, Francusku i Španiju sredinom decembra, dok će Engleska, Kipar, Češka, Saudijska Arabija, Kuvajt, Bahrein, Katar, Pakistan, Irak, Iran i Egipat biti dodati na listu u januaru. Neke prodavnice će imati YotaPhone u ponudi, dok će internacionalni distributeri možda odlučiti da prošire dostupnost i na druge zemlje.

 

Izvor: AndroidPolice

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR