Xiaomi predstavio Amazfit, pristupačan pametni sat sa GPS-om

Xiaomi predstavio Amazfit, pristupačan pametni sat sa GPS-om

8827
0
PODELI

Xiaomi je kompanija dobro poznata po pristupačnim telefonima vrlo solidnih specifikacija, ali ovaj brend ide i izvan pametnih telefona, jer ova kompanija proizvodi i dodatke za mobilne telefone, tablet računare, uređaje za praćenje fizičkih aktivnosti i još puno toga. Bez znaka umora, Xiaomi je predstavio novi Amazfit pametni sat!

Ranije ove godine Xiaomi je predstavio pametni sat samo za decu, pa nije ni čudo što su sada predstavili i “model za odrasle”. Preciznije rečeno, sat pravi Huami, podbrend kompanije Xiaomi i dizajniran je sa kineskim tržištem na umu (barem za sada). Sa softverske strane, sat pokreće sopstveni operativni sistem, ali interaguje sa Android uređajem preko Mi Fit aplikacije.

Xiaomi Amazfit 01

Sve opcije za praćenje fizičkih aktivnosti su prisutne, što se i očekivalo, kao i osnovne opcije pametnog sata – prikaz obaveštenja sa telefona i prikaz vremena i datuma. Ugrađen je GPS čip, za koji Xiaomi tvrdi da je prvi GPS čip na svetu izrađen u 28nm proizvodnom procesu.

Ostatak specifikacija je prilično standardan za pametni sat, uključujući 1.34-inčni displej 300x300pix rezolucije, 1.2GHz procesor sa 512MB RAM memorije, 4GB interne memorije, merač broja otkucaja srca, IP57 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu i baterija od 200mAh. Baterija navodno pruža trajanje do 5 dana ili 30 sati kada je uključen GPS.

Xiaomi Amazfit 02

Kao što se i očekuje od kompanije Xiaomi, Amazfit ima pristupačnu cenu za svoje specifikacije – 799 yuan-a tj. 110 evra. Za sada će biti dostupan samo na tržištu Kine, ali nije nemoguće da kroz par meseci postati dostupan i ostatku sveta.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR