Xiaomi Mi Drone quadcopter zvanično predstavljen

Xiaomi Mi Drone quadcopter zvanično predstavljen

6533
0
PODELI

Xiaomi je kompanija koja nije stidljiva da zakorači na nova tržišta, a to je pokazala predstavljanjem svog prvog drona. Mi Drone je quadcopter sa okruglom kamerom koja može da snima 4K video. Postoji i verzija sa 1080p kamerom.

Xiaomi Mi Drone 02

4K verzija Mi Drone poseduje Sony senzor od 12.4Mpix, koji može da snima u rezoluciji od 3840×2160 piksela u 30FPS i pravi fotografije u RAW formatu. Kamera je prikačena na mehanizam koji joj pruža stabilizaciju slike u tri ose, pružajući joj mogućnost korekcije i do 2.000 puta po sekundi.

Xiaomi Mi Drone 06

1080p model dolazi sa 16Mpix senzorom koji snima FullHD video u 60fps. Dron ima bateriju od 5100mAh koja pruža autonomiju od 27 minuta leta. Prisutan je i GPS i GLONASS za precizno pozicioniranje.

Mi Drone ima autopilot mogućnost, kao i automatsko poletanje, sletanje i vraćanje, a za svaku od tih funkcija postoji poseban taster na samom daljinskom upravljaču. Opcija vraćanja se automatski aktivira kada dron izgubi vezu sa daljinskim upravljačem (domet je 2km) ili kada je baterija pri kraju.

Xiaomi Mi Drone 05

Daljinski upravljač ima oblik kao Xiaomi maskota, Mi Bunny, i ima ugrađen držač za telefone sve do 6.44 inča (poput Mi Max). Tu je i opcija za kruženje oko konkretne tačke, praćenje predefinisane rute kao i postavljanje virtuelnih granica, kako dron ne bi odlutao.

Xiaomi Mi Drone 04

Mi Drone ima modularan dizajn, koji omogućava da se oprema za sletanje spakuje, pa se dron lako smesti u ranac. Xiaomi će krenuti sa prodajom posebnog ranca, po ceni od 15 dolara, koji je posebno dizajniran za nošenje ovog drona.

Xiaomi Mi Drone 07

Mi Drone sa 4K kamerom će tokom jula biti u fazi beta testiranja i koštaće 460 dolara. Dok će se model sa 1080p kamerom prodavati po ceni od 380 dolara kada se prikupi dovoljan broj porudžbina.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR