Xbox One se lako popravlja, kaže iFixit

Xbox One se lako popravlja, kaže iFixit

1383
1
PODELI
Xbox One rasturen

Mikrosoftova nova konzola pala je pod šrafciger sajta iFixit i, za divno čudo, dobila prilično visoku ocenu!

Breaker

Dok se nove moderne sprave (namerno) prave da budu teške za popravku u kućnoj radinosti, Xbox One je, iznenađujuće, izuzetak.

Xbox One Teardown 02

Zapravo, najteži zadatak kod rasturanja ove konzole je otvaranje samog kućišta, jer je osigurano plastičnim držačima umesto šrafovima. Ali nakon te prve faze, sve je dostupno samom korisniku. WiFi kartica se nalazi na posebnoj ploči i nije zalemljena na glavu ploču, kao i RF modul.

Mikrosoft je bio teško pogođen problemom pregrevanja Xbox 360 konzole, sa čuvenim crvenim prstenom smrti (Red Ring of Death), pa je ovog puta stavljen snažniji hladnjak u Xbox One. Glavni kuler od 112mm se jednostavno kači preko priključka na ploču, pa je njegova zamena jednostavna.

Xbox One Teardown 03

Kada je prostor za skladištenje u pitanju, zvanična informacija je da hard disk Xbox One konzole od 500GB nije moguće zameniti, dok nezvanična informacija kaže da je u pitanju običan SATA II hard disk od 2.5 inča koji se vrlo lako menja. Ista priča je i sa Blu-Ray uređajem, koji je povezan preko standardne SATA konekcije.

Iznenađujuće je to što je Xbox One tako dobro sklopljen da podseća na mali PC računar. Mikrosoft je uradio zaista sjajan posao.

Kompletno rasklapanje Xbox One konzole možete videti na iFixit sajtu.

 

Izvor: SlashGear

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR