Xbox One kontroler moći će da se koristi i na PC-iju

Xbox One kontroler moći će da se koristi i na PC-iju

1245
0
PODELI
Xbox_One_Controller

Kompatibilnost Xbox One kontrolera sa PC-ijem dolazi 2014. godine.

Za neke PC gamere (među kojima sam i ja), mogućnost korišćenja Xbox 360 kontrolera u igrama je bila sasvim dobra alternativa za miš i tastaturu za neke igre. Ali sa najavom Xbox One konzole i potpuno novog kontrolera, postavljalo se pitanje buduće kompatibilnosti novog Xbox One kontrolera sa PC-ijem. Srećom u intervjuu sa Microsoftom na Kotaku sajtu potvrđeno je da će Xbox One kontroler raditi i na PC-iju posle određenog vremena od izlaska konzole.

“Postoji posao koji moramo da uradimo da bi bili sigurni da ce postojeće PC igre, koje podržavaju Xbox 360 kontroler, raditi i sa Xbox One kontrolerom”, neko iz Microsofta je rekao za Kotako putem emaila.”Iako se čini trivijalnim, ipak ovo zahteva dosta požrtvovanog posla da bi na kraju bilo jednostavno za kranjeg korisnika. Znamo da ljudi žele da koriste Xbox One kontroler i na PC-iju, to želimo i mi i očekujemo da će to biti moguće tokom 2014. godine.”

Trenutno Xbox 360 kontroler radi sa širokom lepezom PC naslova koje podržavaju gamepad funkcionalnost. Kontroler je kompatibilan i sa nekim Mac igrama uz pomoć nezvaničnih drajvera.

A kako izgleda novi Xbox One kontroler možete pogledati u sledećem videu:

Da li se i vi radujete, kao i ja, što će Xbox One kontroler moći da se koristi na PC-iju?

Izvor: IGN

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR