Xbox One ipak neće zahtevati stalnu online konekciju

Xbox One ipak neće zahtevati stalnu online konekciju

938
0
PODELI
Xbox-One-console-21

Microsoft je promenio svoju politiku što se tiče internet konekcije za Xbox One, takođe je izmenio i ograničenja vezana za korišćene igre i još neke stvari.

Nasuprot onome što je objavljeno ranije ovog meseca, Microsoft je sada potvrdio da Xbox One neće zahtevati internet konekciju za igranje offline igara ili potrebu da se vrše provere autentičnosti preko interneta svakih 24 sata.Umesto toga internet će biti potreban samo prvi put kada povežete i podešavate Xbox One.

“Posle prvobitnog sistemskog podešavanja Xbox One konzole, možete igrati igre sa bilo kog diska a da se vise ne konektujete nijednom na internet”, kaže Microsoft.” Ne postoji više potreba za povezivanjem svaka 24 sata i možete poneti Xbox One gde god želite i igrati vaše igre, kao i kod Xbox 360 konzole.”

Kao i kod Xbox 360 ”igranje igara sa diska će zahtevati da disk bude ubačen.”

Xbox One takođe vise neće imati ograničenja što se tiče korišćenih igara, i moći će slobodno da se razmenjuju korišćeni diskovi kao i kod Xbox 360. Neće biti dodatnih ograničenja u razmenjivanju ili pozajmljivanju igara prijateljima. Xbox One takođe vise nije regionalno zaključan i sve skinute igre će funkcionisati normalno bilo da je Xbox one povezan na internet ili ne.

“Od kad smo otkrili planove za Xbox One, moj tim i ja smo direktno saslušali ili pročitali vaše komentare, mišljenja i želje ”, napisao je Don Mattrick iz Microsofta.” Hteo bih sada da iskoristim priliku da vam se zahvalim na pomoći u procesu promena i utemeljivanju novog puta za Xbox One u budućnosti. Rekli ste nam koliko volite fleksibilnost koja postoji danas za igre koje se isporučuju na diskovima. Mogućnost da pozajmite, delite ili preprodate ove igre kada i kako vama odgovara vam je veoma bitna. Takođe vam je bitno da imate slobodu da igrate offline, koliko dugo želite, bilo gde u svetu.”

Pored toga što će biti dostupne u prodavnicama, Xbox One igre će takođe moći da se skinu sa interneta na prvi dan izlaska igre i moći će da se igraju na bilo kojoj Xbox One konzoli.

“Ove izmene će uticati na neke stvari koje smo prethodno najavili za Xbox One”, dodao je Mattrick. “Deljenje igara će funkcionisati kako funkcioniše i danas, prosto ćete deliti disk. Naslovi skinuti sa interneta ne mogu da se dele ili preprodaju”.

“Cenimo vašu strast, podršku i volju da izazovete naše pretpostavke digitalnog licenciranja i konektivnosti”, zaključio je Mattrick. “ Dok i dalje verujemo da će većina ljudi igrati igre online i pristupati cloud-u i za igre i za zabavu, daćemo kupcima izbor da imaju i fizičke diskove i digitalni sadržaj. Slušali smo i čuli smo vas jasno i glasno da hoćete najbolje od oba sveta ”.

Ova Microsoftova odluka sledi nakon masovne zbunjenosti nakon prve objave Xbox One konzole u maju. Na E3 sajmu prošle nedelje Sony je najavio sličnu politiku za Playstation 4, koji neće zahtevati internet konekciju ili periodičnu autentikaciju i koji nema ograničenja što se tiče korišćenih igara.

Microsoft je očigledno bio prinuđen na ovakav potez, da ne bi u startu izgubio mnogo potencijalnih kupaca Xbox One konzole. Videli su da je vrag odneo šalu 🙂

Kakvo je vaše mišljenje o promeni politike za Xbox One od strane Microsofta? Da li planirate nabavku Xbox One ili PS4 konzole?

Izvor: IGN

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR