Xbox One ipak neće imati toliku zaštitu

Xbox One ipak neće imati toliku zaštitu

875
0
PODELI

Microsoft ubacuje svoju masivnu mašineriju u rikverc i odbacuje mnoge restrikcije oko zaštite od piraterije koje je planirao za svoj Xbox One.

“Od prikazivanja naših planova za Xbox One, moj tim i ja smo pročitali mnogo komentara na internetu i tako čuli mišljenje većine” kaže Don Mattrick, glavni za Microsoft Xbox. “Rekli ste nam koliko volite fleksibilnost koju imate danas sa igrama na diskovima. Mogućnost pozajmljivanja, deljenja i preprodaje ovih igara kada god poželite vam je od velike važnosti. Takođe, vrlo vam je važna mogućnost da možete igrati bez povezivanja na internet, koliko dugo želite, bilo gde u svetu.”

 

Ovo su veće izmene koje će uslediti:

– Xbox One ipak neće zahtevati da uvek budete povezani na internet

– Xbox One neće morati da se povezuje barem jednom dnevno na internet da bi igre radile

– Diskovi sa igrama će raditi kao i na trenutnim konzolama, tj neće biti nikakvih ograničenja, bilo da je igra nova ili polovna

– Internet konekcija je potrebna samo za prvo uključivanje konzole

– Microsoft ukida regionalno ograničenje – možete igrati igru kupljenu u Japanu na Xbox One konzoli u Americi, na primer

– Dozvoljeno je iznajmljivanje igara

 

xbox_one

 

“Ove izmene će uticati na neke od naših prethodnih planova koje smo najavili za Xbox One,” napisao je Mattrick. “Deljenje igara će funkcionisati kao u današnje vreme, samo podelite disk. Skinute naslove neće biti moguće podeliti ili preprodati. Takođe, slično situaciji danas, igranje igara sa diska će zahtevati da disk bude ubačen u konzolu.

Ovo je ogroman zaokret u drugom pravcu za Microsoft, koji je vrlo loše prošao na Electronic Entertainment Expo, jer je Sony “igrao” na svaku slabost Xbox One konzole.

Najveći aplauz je otišao Sony-ju kada je najavio da će Playstatio 4 tretirati korišćene igre na isti način kao PlayStation 3 – što znači da će raditi identično kao i nove igre. I to sve zbog toga što je Microsoft loše objasio i zbunio kupce kako će se prenositi vlasništvo nad igrama kod Xbox One.

Ovo je najzad rešenje tog problema, jer će se Microsoft vratiti prostoj razmeni diskova, kakvu imamo danas na Xbox 360 i Xbox konzolama.

 

Izvor: VentureBeat

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR