Wolfenstein: The Old Blood će imati još veću atmosferu pulp B-filmova

Wolfenstein: The Old Blood će imati još veću atmosferu pulp B-filmova

1325
0
PODELI
Wolfenstein - The Old Blood 1

Razvojni studio MachineGames je izjavio da je  Wolfenstein: The Old Blood više prequel nego nastavak na Wolfenstein: The New Order, zato što okruženje iz 1940-ih godina pruža idealan predložak  za atmosferu pulp B-filmova. Ovo će novu igru razlikovati u odnosu na prošlogodišnji Wolfenstein: The New Order. Ovo je i prilika da se razjasne neke stvari koje su samo nagoveštene u priči New Order-a, na prvom mestu kako su se tačno Nacisti dokopali napredne tehnologije koja im je omogućila da pobede u Drugom svetskom ratu. Pobeda Nacista u ratu i alternativna istorija je premisa New Order-a.

Wolfenstein - The Old Blood 2

Wolfenstein: The Old Blood će imati osam poglavlja koja će se odvijati kroz dve isprepletane priče nazvane “Rudi Jager and the Den of Wolves” i “The Dark Secrets of Helga Von Schabbs. Većina sadržaja u igri, uključujući i okruženja, oružja i neprijatelje će biti potpuno novi u poređenju sa Wolfenstein: The New Order, dok su neki poznati gameplay elementi, kao na primer “commander sistem” unapređeni. Naš heroj, B.J. Blazkowicz, će sada imati zanimljivo novo oružje za uklanjanje neprijatelja, šuplju cev koja može da se koristi i kao single i kao dual-handed oružje i koje donosi brutalne animacije umlaćivanja neprijatelja.

Wolfenstein - The Old Blood 3

 U Wolfenstein: The Old Blood će biti gomila referenci na igru Return to Castle Wolfenstein iz 2001. Srećom po one koji nisu još odigrali New Order, neće biti spoilera za ovu igru. Producent na igri, John Jennigs iz MachineGames je izjavio: “Poslednja scena u Old Blood je nekoliko sati pre početka događanja u New Order hronološki, tako da Old Blood stvara pravi uvod u New Order. Postoje nagoveštaji i blagi tragovi u igri, stavljeni tu kao omaž na New Order, a namenjeni onima koji su već igrali tu igru. A igrači koji igraju drugačijim redosledom ove dve igre, sada će dobiti jedinstveno iskustvo, a  svi koji budu igrali će se sigurno zabaviti.”

Wolfenstein - The Old Blood 1

Wolfenstein: The Old Blood izlazi 5. maja 2015. za PC, Xbox One i PS4. Podsetimo se i najavnog trailera:

Da li ste igrali neku Wolfenstein igru i koja je vaša omiljena? Da li ćete odigrati i Old Blood?

Izvor: PC Gamer

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR