WinWin vodič za izbor gaming tastature

WinWin vodič za izbor gaming tastature

6406
7
PODELI
gaming keyboard

Za većinu PC gamera izbor kvalitetnog gaming miša je od presudnog značaja.Ali i izbor kvalitetne gaming tastature može itekako da utiče na kvalitet vaših igračkih sesija.

Uvek važi koliko para, toliko muzike. Sledi izbor nekih gaming tastatura koje WinWin ima u ponudi za svačiji džep. Napomena, možete kliknuti na naziv svake tastature za direktan link na našem sajtu.

 

 

 

 

 

Intex IT-1018B

Intex

Ovo je gaming tastatura za one sa najnižim budžetom. Tasteri W, A, S, D i strelice su obojeni crvenom bojom da bi bili lako uočljivi u toku igranja. Poseduje multimedijalne tastere za kontrolu zvuka i muzike i još nekih stvari. Po sajtu proizvođača je vodootporna i ima životni ciklus od 10 miliona clickova za tastere. USB verzija je u pitanju. Nema pozadinsko osvetljenje.

 

A4Tech X7 G800MU Gaming- M-

 A4Tech

Ovo je već malo ozbiljnija gejmerska tastatura jer poseduje čak 15 programibilnih G tastera, koji su postavljeni tako da bi bili lako dostupni u toku igranja, 4 se leve strane tastature, 5 ispod space tastera, 2 levo i desno od space, 3 iznad ins,home i page up tastera i 1 levo od F1 tastera. W,A ,S, D i strelice su i ovde obojeni crvenom bojom za lakše uočavanje.Poseduje taster za menjanje 4 nivoa brzine reagovanja tastera:  Normal,Accelerate, Speed and Turbo. Ima i 7 multimedijalnih tastera. Nesmetano se mogu pritisnuti istovremeno W,A ,S ili D i neki od brojeva 1-8 iznad za brzo menjanje oružja u FPS igrama. Po prozvođaču i ova tastatura je vodootporna.  Windows taster se može isključiti da ne smeta u toku igranja. Nema pozadinsko osvetljenje.Za uložen novac tastatura pruža sasvim dovoljno funkcija.

 

Logitech G105 Call of Duty MW3 Gaming

 Logitech G105

Ovo je zaista odlična gaming tastatura iz Logitech G serije gaming tastatura, koja pruža dosta za uložen novac. Poseduje pozadinsko osvetljenje zelene boje, koje ima dva nivoa jačine, a može se i isključiti. Ima anti ghosting mogućnosti gde se može pritisnuti i do 6 tastera istovremeno i svi će biti registrovani, takođe neće se dečavati da neki taster ne odreaguje. Ima 6 programibilnih G tastera smeštenih na levoj strani tastature, i 3 različita moda za svaki do njih, tako da se može programirati do 18 funkcija za svaku igru. Kroz modove se lako prebacuje sa 3 tastera gore levo, M1,M2 i M3. Pored njih se nalazi MR taster za snimanje makroa ta neki od G tastera “on the fly” to jest u toku rada ili igranja. Kada se instalira Logitech gaming software, dobija se mnogo predefinisanih profila za različite igre koji se mogu modifikovati i po želji. Mogu se praviti profili i za programe i aplikacije koje koristite. Broj profila nije ograničen. Ima tastere za multimedijalnu kontrolu u kombinaciji sa Fn tasterom i taster kojim se blokira Windows dugme da ne smeta u toku igranja I pored svega ovoga, sami tasteri dobro reaguju u toku svakodnevnog rada i kucanja, sa laganim pritiskom i tastatura je sasvim primenljiva i u poslovne svrhe. Zaista sjajna tastatura za uložen novac.

 

Genius Imperator PRO MMO/RTS

 Genius Imperator

Ovo je tastatura sa pozadinskim osvetljenjem namenjena MMO/RTS igračima. Poseduje 4 nivoa pozadinskog osvetljenja koje se može podešavati po potrebi,a takođe koristi 16 milona boja za pozadinsko osvetljenje. Tako da komotno možete igrati u potpunom mraku, ako je potrebno. Poseduje 6 programibilnih tastera sa leve strane na koje se može snimiti do 18 makroa ukupno. Može se blokirati Windows taster i prebaciti u Gaming mode. Ima 3 profila za igre i mogućnost brzog menjanja između njih. Ima memoriju u samoj tastaturi da bi se sprečilo bilo kakvo usko grlo u komandama. Ima 6 lako dostupnih multimedijalnih tastera. Ima dva USB porta za dodatne USB periferne uređaje. Vreme odziva tastera je 1ms i to pruža prednost u igrama po proizvođaču.

 

Logitech G110 Gaming

 Logitech G110

Ovo je još jedna Logitech gaming tastatura G serije sa pozadinskim osvetljenjem. G110 ima dosta jedinstvenih odlika. Ima USB port pozadi, ali interesantniji su ulazi za mikrofon i slušalice. Logitech G110 uključuje USB audio procesiranje, koje dozvoljava povezivanje mikrofona i slušalica bez potrebe za integrisanom zvučnom karticom. Ugrađeni su  makro i multimedija tasteri. Na gornjem levom delu se nalaze play/pause, stop, napred i nazad tasteri, a tu su i mute taster i tolkić za podešavanje zvuka ispod njih. Levo od ovoga je taster za uključivanje/isključivanje pozadinskog osvetljenja,a dalje levo su posebni mute tasteri za uključene slušalice i mikrofon. Dalje levo od toga je prekidač za disable Windows tastera. Na kraju na levoj strani tastature su makro tasteri (G tasteri) iznad kojih su M tasteri kojma se prebacujete između različitih makro profila. Kombinacija 3 M i 12 G tastera znači da vam neće faliti programibilnih tastera. G110 van dozvoljava da izaberete različitu boju pozadinskog osvetljenja, koje može da se napravi mešanjem crvene i plave boje. G110 ima sjajan odziv tastera.Tokom kucanja osećaj je da se tasteri ugibaju duboko i prigušeno, što podstiče jako i precizno pritiskanje. Njena robusnost i kvalitet i odličan osećaj tokom kucanja i igranja čini je pravom investicijom za gamere kojima treba i kvalitetna tastatura za kucanje.

 

Logitech G13 Gameboard

 Logitech G13 gameboard

G13 je specifičan proizvod i nije klasična tastatura u pitanju. Namenjen je isključivo pasioniranim igračima. Poseduje 25 programibilnih tastera, na koje ukupno možete snimiti 75 različitih funkcija, sa 3 različita moda i 3 makroa po tateru. Možete snimati makroe i on the fly, dakle u toku igranja. Na GamePanel LCD-u koji ovaj uređaj poseduje se ispisuju različiti podaci iz igara kao što su statistike u realnom vremenu, timeri i slično.Postoje mnogi apleti za mnogo poznatih igara,a možete napraviti i svoj. Pozadinsko osvetljenje ovog LCD panela se slaže sa onim na tasterima i može se birati boja. Sa desne strane se nalazi programibilni mini joystick. Ovo je ergonomski dizajniran uređaj da prati prirodan oblik vaših ruku za veći komfor u toku višečasovnog igranja. Pozadinsko osvetljenje je u 16 miliona boja i može se birati koja će se koristiti i dodeliti drugačija boja različitim profilima. Tako da i po svetlu možete prepoznati neku igru. Ova spravica je san svakog pasioniranog gamera.

 

Logitech G710 Mechanical Gaming

 Logitech G710+

Logitech G710+ Mechanical Gaming Keyboard je mehanička tastatura namenjena igračima. Ovo je prva tastatura od Logitecha koja koristi mehaničke tastere i to Cherry MX Brown tastere. Makro tasteri imaju narandžaste okvire oko sebe, WASD i strelice su sive, a svi ostali tasteri crni. Pozadi na tastaturi su kanalići za menadžment kablova i USB pass through za povezivanje drugih USB uređaja. Dual-zone pozadinsko osvetljenje omogućava da se nivo osvetljenja WASD i strelica podešava posebno od ostatka tastera na tastaturi.Takođe se ovi tasteri zbog sive boje vide bolje i pri regularnom osvetljenju. Za razliku od drugih mehaničkih tastatura na ovoj je kucanje mnogo tiše skoro nečujno što daje drugačiji osećaj kod kucanja. Gaming mode taster isključuje Windows taster kada vam smetaju u toku igranja. Programiranje makro G tastera je olakšano uz Logitech software iz koga možete da izaberete već napravljene profile za dosta igara tu je i taster za snimanje makroa. U gornjem desnom uglu tastature se nalaze tasteri za multimedijalnu kontrolu i kontrolu dual osvetljenja. Iznad numeričke tastature je točkić za  kontrolu zvuka i mute dugme.Ovo je jako kvalitetna tastatura u kojoj će najviše uživati gameri. Dual-zone pozadinsko osvetljenje, lako programibilni G tasterii i tiho kucanje su njene najveće prednosti. Preporuka je za svakog gamera koji može da je priušti.

 

Logitech G19 Gaming

 Logitech G19

Ovo bi bila ultimativna gaming tastatura za sve igrače sa dubokim džepom. Poseduje GamePanel LCD kao i G13 i na njemu idu recimo gaming statistike, pozadinske sistemske informacije, video playback, smenjivanje slika,…. Postoje mnogi apleti napravljeni od strane zajednice za ovaj panel. Prilagodljivo pozadinsko osvetljenje, gde možete izabrati jednu od 16 miliona boja i dodeliti jedinstvenu boju sa svaki različiti mode i profil, čak i u istoj igri. G19 ima 12 programibilnih G tastera, kojima se mogu dodeliti ukupno 36 račličitih funkcija, sa 3 moda i 3 makroa po tasteru. Ako imate i Logitech gaming miš možete recimo programirati neki ili više G tastera na tastaturi za momentalno menjanje DPI na mišu na određenu vrednost. Možete programirati jednostavne makroe ili komplikovane koji sadrže mnogo pritisnutih tastera ili sekvenca pritiskanja. Tastatura je izrađena od naprednih materijala, koji proužavaju njenu trajnost, povećavaju ergonomiju kod dugog korišćenja, sprečavaju lepljenje dlanova i prstiju za tastaturu usled znojenja. Takođe je prevučena slojem otpornim na otiske prstiju. Poseduje dva dodatna USB porta za periferne uređaje. Ima anti ghosting mogućnosti i dozvoljava do 6 istovremeno pritisnutih tastera. G19 ima i taster za isključivanje Windows dugmeta naravno. Sa donje strane tatature su kanalići za cable management. Poseduje sopstvenu memoriju tako da čuva snimljene profile čak i kad je negde nosite. Ima i one-touch tastere za multimedijalnu kontrolu. Svakao je ultimativni izbor za svakog pasioniranog gamera.

 

 

7 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR