WinWin vodič za izbor gaming miša

WinWin vodič za izbor gaming miša

2182
1
PODELI
gaming-mouse

Za većinu PC korisnika kvalitetan gejmerski miš  je primarni izbor za gaming.

Bilo da ste FPS igrač koji zahteva izuzetnu preciznost ili MMO zavisnik koji voli mogućnosti snimanja makroa i snimanja profila za različite igre, izbor odgovarajućeg miša može da bude presudna za vaše uživanje u igranju.

Sledi izbor nekih gaming miševa koje WinWin ima u ponudi, za svakog ponešto to jest za svačiji budžet.

 

Canyon STEALTH CNL

Canyon Stealth

Ovo je jednostavan optički miš za one igrače sa vrlo ograničenim budžetom,  koji traže komfor, preciznost i funkcionalnost. Ima rezoluciju od 1000 DPI, 3 dugmeta, skrol točkić i dva gore/dole dugmeta. Lepog je dizajna i lepo će se slagati sa ostatkom vaše opreme. Ergonomski je dizajniran i udoban za korišćenje. Mogućnost snimanja makroa je ovde naravno izostavljena.

 

Trust GXT 25 Gaming

Trust GXT 25 Gaming

Ovo je precizan gaming miš maksimalne rezolucije 2000 DPI, sa 7 tastera i korisnim dugmetom za dvostruki pucanj. Ima ergonomski i udoban dizajn. Postoji prekidać za izbor rezolucije od 800 do 2000 DPI. Obložen je gumom sa strane za ćvršće držanje. Takođe nema snimanja makroa. Zadovoljiće gamere sa skromnijim budžetom.

 

Genius Maurus FPS

 Genius Maurus FPS

Ovo je miš namenjen FPS igračima, bili oni casual ili profesionalni FPS gameri. Deo je Genius GX gaming serije miševa. Poseduje over-clocking SCGi engine za promenu DPI od 450 do 3500, koja se podešava po potrebi,  tako da nikad nećete izgubiti tačno onu preciznost koja vam je potrebna. Kontrola procesa pune brzine koristi memoriju sa miša i daje veoma brzo vreme odziva od 1ms.OMROM prekidači garantuju preko 8 miliona clickova i veoma dobro reaguju. Maurus ima i Scorpion UI software za programiranje makroa. A takođe se iz njega vrše i druga podešavanja funkcija miša. Dobar izbor za FPS igrače svakako.

 

Logitech G300

Logitech G300 

Ovo je dobro poznat miš iz Logitechove G serije gaming miševa, ovo bi bio entry level miš iz te serije. Namenjen je FPS igračima i levacima i dešnjacima. Ima devet tastera koji su svi programibilni iz Logitech gaming software-a. Ima osetljivost do maksimalno 2500 DPI, koja se može podešavati iz istog softvera. Za svaku igru možete imati do 3 snimljena profila. Ovo je savršen gaming miš za FPS igrače koji traže bolje perfromanse od običnih miševa, a imaju ipak ograničen budžet.

 

Genius Gila MMO/RTS

 Genius Gila

Ovo je miš namenjen MMO/RTS igračima, takođe iz Genius GX serije gaming miševa. Namenjen je korišćenju sa obe ruke i ima 12 programibilnih tastera. Gila ima over-clocking SG Core ii engine sa podesivim DPI od 200 do čak  8200 DPI. Tasteri su deklarisani na 8 miliona clickova,a Gila poseduje i 6 tegića od 4.5 grama kojima se podešava težina miša i poboljšavaju performanse na bojnom polju.Tu je i “Angle Snapping” funkcija koja povećava odmah osetljivost kursora na veliki DPI  i “Sniper” funkcija koja odmah smanjuje DPI kad je potrebno. Iz Scorpion softvera moguće je snimati makroe do čak 72 tastera, a može se podešavati i pozadinsko osvetljenje koje ovaj miš ima u čak 16 miliona boja. Ovaj miš je pravi izbor za sve hardcore MMO/RTS igrače, koji će znati da cene njegove mogućnosti.

 

Razer Deathadder 2013

Razer Deathadder 2013

Ovo je miš sa 4G optičkim senzorom i rezolucijom od 6400dpi i ima superiornu brzinu i osetljivost. Ovo je poslednja inkarnacija DeathAdder serije i namenjena je FPS igračima koji žele da povečaju svoju preciznost. Isti udobni dizajn je zadržan i sada, a dodati su gumeni držači sa strane, idealni za duge igračke sesije u toku noći. Tu je i Razer Synapse 2.0 softverska podrška, što znači da možete skinuti igračke profile i nove verzije firmware-a sa minimalno napora. Izuzetan izbor za sve FPS gamere.

 

Razer Naga 2012 – FRML

Razer Naga 2012

Ovo je ultimativni MMO miš sa čak 17 programibilnih tastera, od kojih se 12 nalaze sa strane na takozvanoj Razer thumb grid iliti mreži tastera za palac. Dva tastera se nalaze iza skrol točkića da bi pružila maksimalnu ergonomsku kontrolu u toku igranja. Namenjen je dešnjacima i dolazi sa tri promenljiva panela za maksimalnu ergonomiju i da bi se mogao prilagoditi različitim načinima držanja. Tu je opet i Razer Synapse 2.0 softverska podrška sa skidanje profila, ali i snimanje istih u cloud, update firmware-a, ali i mnogo drugih mogućnosti naročito za Naga korisnike. Postoje add-on -ovi iliti softverski dodaci za mnoge popularne MMO naslove, kao što je World of Warcraft koji su specijalno namenjeni za ovaj miš, koji menjaju korisnički interfejs u tim igrama da bi simulirao Razer mrežu tastera za palac. Oni su takođe povezani sa Synapse 2.0 i vašim cloudom. Svaki profil od neke igre može imati do 8 različitih keymap podešavanja koja mogu u hodu da se menjaju.A na Synapse cloud je moguće snimiti neograničen broj profila. Ovaj miš je ultimativni izbor za svakog zagriženog MMO igrača.

 

 

 

 

 

 

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR