Windows XP korisnici prelaze na Windows 7, a ne na Windows 8

Windows XP korisnici prelaze na Windows 7, a ne na Windows 8

1297
2
PODELI
WinXP-Win7-dual-boot

Poslednji podaci sa NetMarketShare pokazuju da korisnici Windows XP operativnog sistema ne žure sa prelaskom na drugi OS. U martu je udeo Windowsa XP pao samo za 1.84%, sa 29.53 posto na 27.69 posto.

Oni korisnici Windows XP-a koji su ipak prešli na novi operativni sistem nisu sledili Microsoftove sugestije da se prelazi na Windows 8.x. Umesto toga XP korisnici prelaze na Windows 7. Ipak Windows 8 je povećao udeo u martu mesecu, kao i Windows 8.1, ali je ukupni porast udela Windows 8.x među korisnicima svega 0.62%.

Windows 7 je povećao svoj udeo na tržištu sa 47.31 posto na 48.77 posto, što je porast od 1.46% ili više nego duplo nego rast udela Windows 8.x OS-a. Ovo znači da Windows 8 nema neke koristi od Microsoftovog penzionisanja Windows XP OS-a i izgleda da će Windows 7 naslediti XP kao Microsoftov operativni sistem sa najdužim životnim vekom.

Koji operativni sistem vi koristite?

Izvor: Fudzilla

2 KOMENTARA

  1. Windows 7 je najbolji,i sve moze da radi da njemu sto se igrica tice najvise,win xp ne podrzava dosta stvari al je najbrzi na jakim konfiguracijama,a win 8 je glupa sminka,dobar jeste u perfomansama i sve ali je izgled katastrofa sto je i razlog zasto ljudi ne prelaze na taj os,+ igrice neke ne rade na njemu..

POSTAVI ODGOVOR