Windows Phone 8.1 dostupan za instalaciju

Windows Phone 8.1 dostupan za instalaciju

678
0
PODELI

Nakon 18 meseci od izlaska poslednje veće verzije Windows Phone operativnog sistema, Microsoft je danas predstavio Windows Phone 8.1 developerima. Proizvođač softvera pružio je detalje o ovom unapređenju na svojoj Build konferenciji pre manje od dve nedelje. Ovo je značajno unapređenje Windows Phone 8, sa novim mogućnostima poput Cortana digitalnog asistenta, novog notifikacionog centra i mogućnošću dodatne izmene Tiles na početnom ekranu.

Breaker

Registrovani Windows Phone developeri sada mogu početi sa skidanjem ovog unapređenja na svoje uređaje, a ukoliko ne spadate u tu grupu, ne brinite. Windows Phone 8.1 će ubrzo biti dostupan svima.

Ukoliko, ipak, nemate strpljenja da čekate, na internetu postoji način za instalaciju Windows Phone 8.1 developerske verzije. Međutim, instalacije te verzije može dovesti do gubitka garancije, pa moramo navesti da to radite na sopstvenu odgovornost.

Windows Phone 8.1

Unapređenje donosi određene modifikacije samog operativnog sistema, ali ne i unapređenja koja prave sami proizvođači poput Nokia.

Većina Windows Phone 8.1 mogućnosti će biti dostupna širom sveta, ali Cortana digitalni asistent je ograničen samo na SAD. Microsoft obećava podršku za Englesku i Kinu u drugoj polovini ove godine, dok će ona doći i u ostale zemlje u toku 2015. godine. Ukoliko želite da koristite Cortan ranije, moraćete da podesite svoj uređaj na SAD region (US u podešavanjima telefona), što može dovesti do ograničenja neke lokalne funkcionalnosti, u zavisnosti od zemlje u kojoj se nalazite.

 

Izvor: The Verge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR