Windows 8.1 update dostupan za download

Windows 8.1 update dostupan za download

1253
4
PODELI
Windows 8.1

Microsoft je objavio Windows 8.1 update za svoj Windows 8 operativni sistem koji se pojavio pre skoro godinu dana, 26. oktobra 2012. Windows 8.1 update je reakcija na nezadovoljstvo mnogih korisnika koji su prešli na Windows 8 i time izgubili mnoge mogućnosti na koje su navikli, kao što je Start dugme, koje se sa ovim update-om vraća.

Start dugme kakvo svi poznajemo je samo deo Windows 8.1 update-a, a sam pritisak na dugme će prikazivati sada Windows 8 naslovnu stranu, a neće izlistavati aplikacije kao u Windowsu 7. Desni klik na Start dugme će davati pristup programima, Mobility centru, mrežnim konekcijama, control panelu i još dosta drugih opcija, uključujući i shut down.

Internet Explorer 11 i Skydrive su takođe uključeni u Windows 8.1 update, kao i calculator, recorder i još nekoliko aplikacija koje su našle svoje default mesto. DirectX 11 je dobio nove mogućnosti, a i sama brzina operativnog sistema je poboljšana.

Postoje dva načina da instalirate ovaj update. Prvi je automatski i počinje sa Windows Store. Tu morate da imate nalog i čak funkcioniše i sa preview edition Windowsa 8.1 od ranije. Čudno je što do update-a možete da dođete samo preko linka sa Microsoft web sajta.

Windows 8.1 update je veličine 3.6GB i nakon skidanja će restartovai vaš PC i dati upozorenje da ćete morati da reinstalirate neke aplikacije, ali će fajlovi ostati netaknuti. Ovo je dobra vest za one koji koriste dosta glomaznih aplikacija i programa.

Više detalja o Windows 8.1 update-u možete saznati na Microsoft blogu. LINK

Da li ste već instalirali Windows 8.1 update?

Izvor: Fudzilla

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR