Windows 8.1 Update 1 stiže u martu

Windows 8.1 Update 1 stiže u martu

894
2
PODELI

Slike nove verzije Windows 8, za koju se očekuje da će se zvati Windows 8.1 Update 1, su procureli, a izveštaji ukazuju da će biti objavljen u martu.

Breaker

ZDNet je objavio da Microsoft planira da objavi update 11. marta, istog dana kada ova kompanija planira da pusti veći paket sigurosnih zakrpa. Iako Microsoft još uvek nije zvanično najavio Windows 8.1 Update 1, mnogi očekuju da ova kompanija planira da pruži više detalja o njemu na predstojećoj Build konferenciji za razvojne timove, koja će se održati u aprilu. Međutim, izgleda da će Windows 8.1 Update 1 biti manji update koji će biti pušten pre održavanja ovog okupljanja.

Windows 8.1 ModernUI

ZDNet sugeriše da će se ovo unapređenje odnositi na smanjenje zahtevnosti Windows 8.1 na tablet uređajima niske cene, dok The Verge sajt to potvrđuje. Druge izmene uključuju mogućnost pinovanja Metro aplikacija u taskbar i tasteri za zatvaranje i minimizaciju prozora u okviru Metro aplikacija. Dok Microsoft i dalje istražuje način da spoji desktop i Metro iskustvo u narednim iteracijama, Windows 8.1 Update 1 uključuje manji skup izmena koje najavljuju značajnije promene koje se mogu dogoditi u Windows 9.

Microsoft će najverovatnije na Build konferenciji u aprilu objaviti svoje planove u vezi sa Windows 9.

 

Izvor: The Verge

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR