Windows 8.1 RTM se pojavljuje krajem avgusta

Windows 8.1 RTM se pojavljuje krajem avgusta

846
0
PODELI
windows_logo_new

Windows 8.1 RTM (Release to Manufacturer) bi trebalo da se pojavi krajem avgusta.

Tami Reller, Windows CMO i CFO je na redovnoj Microsoftovoj World Partner konferenciji u Hustonu pomenula datum izlaska za Windows 8.1. Pre ovoga je rekla da se prodalo 100 miliona licenci za Windows 8 i da je zabeleženo 60 milijardi sati korišćenja Windows 8 operativnog sistema.

Objavila je da će Windows 8.1 RTM biti dostupan OEM partnerima krajem avgusta. Ovaj datum znači da će biti spreman za prazničnu šoping sezonu i za nove uređaje sa ekranom osetljivim na dodir koji podržavaju Windows 8.1.

Jedna od novih mogućnosti koja je demonstrirana na konferenciji je demo Windows 8.1 optimizovanog za small form factor uređaje i portrait view.Jensen Harris je demonstrirao Miracast, novi standard koji može postati konkurent Intelovom WiDi i Apple-ovom Air Play. Svi ekrani sa aplikacijama su unapređeni, ima više mesta na desktopu, ali Start dugme i dalje ne radi ono na šta je iskusni korisnik Windows 7 operativnog sistema navikao da radi. Pretraga je bolja i ukupno se vidi da je ovo onako kako je trebalo da izgleda Windows 8 kad se prvi put pojavio.

Moramo biti srećni što je Microsoft ipak donekle poslušao na šta se ljudi žale i pokušao da poboljša neke stvari.

U sledećem videu možete saznati više o Windows 8.1 operativnom sistemu:

Da li vi koristite Windows 8 ili ne?

Izvor: Fudzilla

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR