Windows 7 sada ima Service Pack 2, ali se ne zove tako

Windows 7 sada ima Service Pack 2, ali se ne zove tako

8691
0
PODELI

Svako ko je instalirao Windows 7 u poslednjih pet godina verovatno nije imao prijatno iskustvo. Service Pack 1 za ovaj OS je objavljen još 2011. godine, što znači da je nakon čiste instalacije potrebno instalirati unapređenja koja su izlazila u poslednjih pet godina!

To, uglavnom, obuhvata više poseta Windows Update-u i puno restartovanja, samo da bi se sistem osavremenio. Ako se koristi zvanična instalacija, celokupan proces je, blaže rečeno, mučan i dugotrajan, pa se tokom svega toga pojedinac prosto zapita zašto ne se ne skinu i instaliraju odjednom sva unapređenja.

Odgovor na to pitanje će, nažalost, ostati misterija, ali Microsoft je najavio promenu koja će drastično olakšati celokupan proces. Kompanija je objavila “sveobuhvatan paket” za Windows 7 Service Pack 1 (i Windows Server 2008 R2), koji sadrži sva bitna unapređenja koja su izašla nakon Service Pack 1, sve do aprila 2016. Instalacija ovog paketa zbirno instalira pečove koji su izlazili u proteklih 5 godina.

Drugim rečima, unapređenje je nalik na Windows 7 Service Pack 2, ali ga nisu tako nazvali, jer i dalje zahteva da pre toga Service Pack 1 bude instaliran. Microsoft će podržati i ubacivanje ovog unapređenja u Windows 7 Service Pack 1 sistemske imidže i instalacione medije.

Nažalost, ovo sveobuhvatno unapređenje nije dostupno preko Windows Update-a, nego se mora ručno skinuti i instalirati sa linka.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR