Windows 10 je navodno instaliran na preko 200 miliona uređaja

Windows 10 je navodno instaliran na preko 200 miliona uređaja

849
2
PODELI

Prema najnovijem izveštaju, preko 200 miliona uređaja pokreće Windows 10 operativni sistem. Prema izveštaju od pre dva meseca, Windows 10 je tada bio instaliran na oko 120 miliona uređaja, što znači da je broj mesečnih instalacija malo opao. Ne računajući opadajući broj instalacija, od kada je Windows 10 objavljen mesečno je instalirano bar oko 40 miliona primeraka. Mikrosoft planira da u naredne tri godine Windows 10 bude instaliran bar na milijardu uređaja, što je sa trenutnim tempom moguće izvesti, a verovatnoća da tempo dodatno opadne je mala, pošto je Windows 10 besplatna nadogradnja za sve korisnike Windows 7 i Windows 8.1 operativnih sistema.

Izveštaj ne navodi da li se broj ovih instalacija odnosi i na smart telefone i Xbox One konzolu, koja se takođe može  nadograditi.

Da li ste vi prešli na Windows 10, ili još koristite starije verzije?

windows-10-hero-01a_story

2 KOMENTARA

  1. Pa naravno da je 200 miliona kad se prosecni korisnik ne moze izboriti sa forsiranom nadogradnjom na windows 10. Odmah po instalaciji windowsa 7/8 po skidanju update i aktivaciji odmah iskace usiljena instalacija windowsa 10. Ignorise se desetak puta i onda ce microsoft da odluci umesto korisnika i sam pokrene nadogradnju. Srecom pa za to ima leka 🙂

POSTAVI ODGOVOR