Winamp je prodat kompaniji Radionomy

Winamp je prodat kompaniji Radionomy

1385
0
PODELI
Winamp logo

Ljudi širom sveta bili su tužni i nostalgični kada je u novembru AOL najavio da će Winamp biti ugašen. Muzički plejer i striming servis postoje već 15 godina, pa je ta izjava bila pomalo neverovatna. AOL je pametno postupio i odužio gašenje kada se pojavilo interesovanje za kupovinu Winamp, pa se to i dogodilo. Winamp će biti prodat Belgijskom online radio servisu Radionomy.

Breaker

Zvanični sajt i dalje pokazuje da će 20. decembra Winamp biti ugašen, ali sve i dalje radi normalno. AOL još uvek nije dao zvaničnu izjavu u vezi sa prodajom, ali korisnici su primetili da se domeni već prebacuju u vlasništvo kompanije Radionomy. Izvori kažu da će dogovori biti okončani u toku ove nedelje, a možda već i danas.

Winamp 2

Radionomy ima preko 6.000 radio stanica u ovom trenutku, pa će 50.000 Shoutcast stranica ovo odlično upotpuniti. Winamp se može koristiti za povezivanje sa Radionomy strimovima i radio stanicama. Ipak, još uvek se ne zna šta će Radionomy uraditi sa Winampom. Moguće je da će novi vlasnik uraditi spajanje svog i Shoutcast striming servisa i implementirati tu listu u Winamp klijent za računare i android aplikaciju. Ali to ćemo zasigurno znati kada sve bude bilo zvanično okončano.

 

Izvor: AndroidPolice

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR