WinWin vodič za kupovinu fotoaparata

WinWin vodič za kupovinu fotoaparata

2163
1
PODELI
fotoaparat

Fotografija i fotoaparati, kako oni amaterski, tako i ozbiljna profesionalna rešenja, već skoro jednu deceniju ubiraju plodove digitalizacije.

Tako danas svako sa budžetom od nekoliko stotina evra sebi može priuštiti ozbiljan i opcijama bogat digitalni fotoaparat. Ali kakav će to biti fotoaparat? Da li kupiti amaterski, poluprofesionalni ili profesionalni fotoaparat. Koliko megapiksela i koliko veliki zum?  Naime, veliki broj kompanija nudi mnoštvo modela pa se zbunjeni kupac sve češće može naći u nedoumici kako da odabere baš pravi. Zato se Win Win pobrinuo da vam olakša izbor uz ovaj vodič za kupovinu fotoaparata.

 

Megapikseli

Postoji nekoliko bitnih stvari na koje treba da obratite paznju prilikom odabira fotoaparata. Pre svega to je rezolucija. U Win Win shopovima možete pronaći aparate od 10 do čak 24 mpixela. Rezolucija prakticno označava maksimalnu veličinu fotografije koju aparat može da napravi. U poslednjih par godina veliki proizvođači su stali sa trkom u broju megapiksela I okrenuli su se onome što je stvarno bitno, a to je dobijanje što kvalitetnije slike kod aparata namenjenih za standardnu upotrebu. Dobar optički zum, nove funkcije kao što su stabilizacija slike i dobijanje prirodnog osvetljenja na fotografiji kako bi se što manje koristio blic su stvari u kojima se veliki utrkuju.

 

Zum  fotoaparata

Zum digitalnog fotoaparata služi za približavanje udaljenih stvari i važna je stavka pri odabiru modela. Postoje digitalni i optički zum. Optički zum odredjuje mogućnost sočiva fotoaparata da uhvati više svetla i detalja odredjene udaljene tačke. To znači da će te dobiti kvalitetniju sliku slikanu iz daljine, dok digitalni zum softverski uveličava objekte i kvalitet slike nije isti.

 

Memorijska kartica

Takodje vazan faktor koji treba uzeti u obzir je memorijska kartica. Memorijske kartice digitalnih fotoaparata su ono što su bili filmovi na starijim modelima. Postoje različiti tipovi i veličine memorijskih kartica. Prednost nad filmom je u tome što kada karticu napunite možete prebaciti slike na računar i potom ponovo slikati.

 

Vrste digitalnih fotoaparata
U kupovini bilo kog uređaja, pa tako i fotoaparata, cena ali i namena, jako je bitna.

Ako želite jednostavnu popularno zvanu ”usmeri i snimaj” fotografiju odnosno amaterski fotoaparat, nema potrebe da se izlažete dodatnim izdacima. Ono na šta treba da obratite pažnju je dizajn, dopadljivost i jednostavnost interfejsa fotoaparata, ali nemojte zanemariti ni kvalitet izrade i prateće opcije.

Ako vas više interesuje fotografija i imate nameru da ona postane vas hobi, pametan izbor biće neki od modela iz srednje klase, odnosno poluprofesionalni fotoaparati koji kombinuje scenske modove sa delimičnim ručnim kontrolama. Win Win nudi sirok asortiman ovih fotoaparata, a odlicne modele u ovoj klasi, u ponudi trenutno imaju kompanije Canon i Nikon, ali ne treba zaboraviti ni ostale konkurente.

Ukoliko vam je potreban vrhunski fotoaparat,   u našoj ponudi se nalazi veliki izbor DSLR aparat najviše klase koji nude najbolje opcije I najkvalitetnije slike. Ovo su aparati sa vrhunskim senzorima, promenljivim objektivima i odličnom optikom, kao i mnogobrojnim mogućnostima fotografisanja. Ovde je važno obratiti pažnju na kvalitet objektiva koji se dobija prilikom kupovine kao i na cenu drugih modela objektiva koje ćete neizbežno nabavljati kao ljubitelj fotografije. Treba još istaći da najjaču ponudu u oblasti jeftinijih DSLR aparata trenutno imaju kompanije Canon i Nikon, ali ne treba zaboraviti ni ostale konkurente.
Sve dodatne informacije, savete, kao i same proizvode, ali i odlične uslove plaćanja možete dobiti u najbližem Win Win shopu. Čekamo Vas!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR