WikiLeaks film trailer

WikiLeaks film trailer

959
0
PODELI
xl_wikileaks_movie_624

Pojavio se prvi trailer za film The Fifth Estate, što je film o čuvenom WikiLeaks sajtu i organizaciji i njegovom osnivaču Julian Assange-u.

U glavnoj ulozi je britanski glumac Benedict Cumberbatch poznat po ulozi Kahna u novom Star Trek filmu, kao i po ulozi Sherlock Holmsa u novoj inkarnaciji serije o čuvenom detektivu koja se na BBC-iju emituje od 2010.

Ako je sudeći po ovom traileru, film će se fokusirati na sukobu između Američkih obaveštajnih službi i skupa hakera koji su nalazili i objavljivali vesti za WikiLeaks. Takođe izgleda da će biti obrađen i odnos između Assange-a i WikiLeaks aktiviste Daniela Domscheit-Berga i kako su se oni na kraju razišli.

Film je režirao Brian Condon, režiser poslednja dva Twilight filma, kao i filmova Dreamgirls i Gods & Monsters. Po  Condonu, film je baziran na informacijama iz više izvora, uključujući i knjigu “Inside Wikileaks” (Unutar Wikileaksa) koju je napisao Domscheit-Berg i članku objavljenom u britanskom Guardianu pod nazivom “Wikileaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy”(Wikileaks: Unutar Julian Asange-ovog rata protiv tajni), koji su napisali novinari David Leigh i Luke Harding.

Scenaristi filma The Fifth Estate su navodno kontaktirali i konsultovali se sa ključnim Wikileaks osobama i oni su im pomogli u pisanju scenarija za ovaj film.

Assange, koji je praktično zatvoren u Ekvadorskoj ambasadi u Londonu preko godinu dana, je odbio da sarađuje u pravljenju filma The Fifth Estate. Ipak, u  intervjuu sa Condonom na sajtu Mashable ,   on kaže da je Assange je ipak komunicirao sa  Benedict Cumberbatch-om.

“Ova dvojica su komunicirala tokom pravljenja celog filma”, rekao je Condon na Mashable sajtu.

Cumberbatch predvodi glumačku postavu ovog filma, a tu su i Laura Linney i Stanley Tucci.

Pogledajte trailer za WikiLeaks film The Fifth Estate:

The Fifth Estate treba da se pojavi u američkim bioskopima u oktobru.

Kakvo je vaše mišljenje o ovom WikiLeaks filmu?

Izvor:  T3

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR