Vsenn je novi modularni telefon?

Vsenn je novi modularni telefon?

997
0
PODELI

Modularni telefoni su danas sveti gral tehnologije sa otvorenim kodom. Zamislite pametni telefon čije je delove moguće unaprediti, bez potrebe za zamenom kompletnog aparata. To je velika promena u industriji proizvodnje telefona. Zato je Project Ara kompanije Google tako važna stvar. Ali izgleda da nije samo Ara u trci ka komercijalno dostupnom modularnom telefonu – upoznajte Vsenn.

Breaker

Vsenn, kompanija za koju se tvrdi da je osnovana od ljudi koji su radili na Nokia Android X projektu, planira da bude konkurencija Project Ara uređaju na tržištu modularnih pametnih telefona. Mnogi detalji su još uvek nepoznati o ovom projektu. Njihov web sajt (LINK) ne otkriva još uvek ništa posebno u ovom trenutku.

Ali podelili su par specifičnosti – prave modularni telefon sa barem 3 izmenjiva elementa (kamera, baterija i procesor/RAM). Takođe, tvrde da će koristiti čist Android kod, bez izmena, i da će pružati i do 4 godine podrške kada su unapređenja operativnog sistema u pitanju. Na osnovu posta na twitter računu, njihov telefon će imati Full HD displej od 4.7 inča.

Vsenn displej

Na kraju, koristiće se trostruka enkrpcija podataka koji se nalaze na telefonu, što omogućava dodatnu sigurnost.

Ukoliko ste zainteresovani za ovakve telefone, svakako pratite Vsenn i Project Ara.

 

 

Izvor: Android Community

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR