VRidge vam omogućava da isprobate Oculus i Vive igre po ceni od...

VRidge vam omogućava da isprobate Oculus i Vive igre po ceni od 5$

3318
0
PODELI

Nakon decenija obećanja, virtuelna realnost je postala stvarnost, zahvaljujući kompanijama kao što su Oculus i HTC/Valve.

Korišćenjem softvera VRidge, putem kartonskog seta možete da osetite šta sve mogu da ponude Oculus i Steam VR igre. Umesto da platite 1500$ za opremu, na VR kartonski set potrošićete samo 5$.

VRidge

VRidge ima dve komponente – PC klijent i Android aplikaciju. Oculus/Steam igre rade na Windows računarima i prenose se preko WiFi-a na telefon.

VRidge

U suštini VRidge (VR bridge?) predstavlja Oculus/Vive emulator koji radi na vašem telefonu. Ideja je da osetite šta sve skupe VR naočare mogu da ponude, bez potrebe da izdvojite veliku svotu novca za namenski uređaj.

VRidge je u beta verziji, koja očigledno nije namenjena za potpunu zamenu realnog iskustva. Zbog toga programer Riftcat ne savetuje kupovinu VR igara zbog VRidge-a.

Zbog prirode projekta, neke igre neće raditi ispravno, a i vaš PC i smartfon mogu imati problema sa pokretanjem istih. Veliki broj korisnika Google Play-a prijavili su probleme prilikom učitavanja aplikacije sa niskim kvalitetom slika i uzburkanim performansama. Ali ipak ima i pozitivnih kritika.

Na kraju, još uvek vam treba VR PC, opremljen savremenom grafičkom kartom kako bi se pokrenule igre dizajnirane za Oculus i Steam VR. Kompletni sistemski zahtevi dostupni su na RiftCat strani.

Da biste isprobali VRidge, morate se pridružiti beta programu. U okviru komentara postavite vaše kritike ukoliko se odlučite da isprobate VRidge, bilo da su one pozitivne ili negativne.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR