Vreme je za fitness – Šta odabrati?

Vreme je za fitness – Šta odabrati?

4857
1
PODELI

Pravo je vreme da se trgnete iz zimske rutine i pobedite nekoliko kilograma viška. Na pomolu je proleće!

Breaker

Zima još uvek traje, temperature su niske i nije baš povoljan trenutak za trčanje u prirodi ili šetnju. Međutim, to nije izgovor da do dolaska lepšeg vremena provodite sate ispred televizora, uz slatkiše i nezdrave grickalice. Xplorer Vam preporučuje nekoliko fitnes rekvizita koji su idealni za vežbanje, poboljšanje kondicije i oblikovanje tela. Sami izaberite onaj koji Vam se čini idealnim!

 

uze_za_preskakanje2

Vijača

Vijaču  možete nositi svuda sa sobom,možete vežbati bilo gde i bilo kada,  a pritom sagoreti više kalorija nego što možete da zamislite. Uz preskakanje konopca se izuzetno brzo i efikasno sagorevaju kalorije, vežba poboljšava opšte fizičko stanje i zateže mišiće. Preskakanje konopca spada u grupu kardiovežbi jer se tokom ove aktivnosti puls jako ubrzava na preko 120 otkucaja u minutu što dovodi do velikog i brzog sagorevanja kalorija. Tokom preskakanja možete izmeriti vaš puls optimalno i najbolje za sagorevanje kalorija i za zdravlje je od 120 do 150 otkucaja u minutu.

Preskakanjem vijače se može sagoreti od 135 do 150 kalorija za 10 minuta zavisno od intenziteta vežbanja. Ne treba da skačete više od 3 do 5 santimetra od poda, a pokret za okretanje užeta treba da dolazi iz lakta i ručnog zgloba, a ne iz ramena. Da biste odredili idealnu dužinu konopca stanite na njegovu sredinu i podesite da vam ručice dolze tačno ispod pazuha.

Preporučujemo: Xplorer vijača (399 din.) 

 

 

Sobni bicikl

Sobni bicikl

Jedna od koristi treninga na sobnom biciklu je to što možete da pratite broj otkucaja srca i prilagođavajući ga, poboljšate topljenje masnih naslaga. Nakon što odredite odgovarajući srčani ritam pri kojem dolazi do topljenja masti u Vašem organizmu možete povećati intezitet treninga tako da ga usaglasite sa vašim srčanim ritmom. Sobni bicikli su veoma korisni ljudima koji imaju problem sa kolenima i leđima. S’ obzirom da je veći deo težine tela na sedištu bicikla, stres na kolenima je manji. Zato je bitno da sedište bude udobno posebno pri vremenski dužim treninzima.

Xplorer Vam preporučuje Magnum sobni bicikl. Pet stepeni ručno podešavanog otpora pruža široki raspon opterećenja, koje u kombinaciji sa zamajcem od osam kilograma dovodi do postizanja željenih rezultata. Sobni bicikl Magnum poseduje izuzetno jednostavan kompjuter na kojem se može pratiti: vreme, brzina, pređena udaljenost, potrošene kalorije, puls i zbir ukupne udaljenosti. Svoj trening kontrolište nadzirući otkucaje srca uz pomoć ugrađenih senzora za merenje pulsa.

Preporučujemo: Xplorer Magnum sobni bicikl (34.999 din.)

 

 

wellbeing

Eliptični trenažer

Eliptični trenažer je vrlo popularna sprava u fitness centrima. On kombinuje vežbanje i zatezanje mišića gornjeg i doleg dela tela uz sagorevanje masti. Sihnronizovano pomeranje ruku i nogu aktivira mišiće skoro celog tela. Zahvaljujući ovakvom načinu vežbanja, troši se veliki broj kalorija.

Preporučujemo: Xplorer eliptične trenažere Solaris i Olimp (32.999-39.999 din.)

 

 

Pilates obruc

Pilates obruč

Praktičan i jednostavan za upotrebu oduševiće vas rezultatima koje daje. Uključuje rad svih mišićnih grupa, a najpogodniji je za vežbe struka, gluteusa i kompletnih mišića nogu. Takođe, povećava kondiciju i izdržljivost i za kratak period pruža mišićima više snage i elastičnosti. Za oblikovanje tela preporučujemo da radite veći broj ponavljanja, laganim tempom, a vežbe koje se odnose na izdržaj tela su najefiksanije. Npr: Lezite na leđa i noge podignite samo par centimetara od podloge i držite ih u tom položaju što duže možete. To je vežba koja uključuje rad donjih trbušnih mišića a isti taj princip (zadržavanje tela u određenom položaju) praktikujte i u ostalim vežbama.

Preporučujemo: Obruč za pilates (990 din.)

 

 

wellbeing

Pilates lopta

Da biste sebi priredili potpuno drugačiji doživljaj dok vežbate, nabavite pilates loptu. Možda će Vam u prvi mah ona izgledati kao dečIja igračka, ali kada počnete da je koristite kao sportski rekvizit, shvatićete koliko dobrobiti ona čini za Vaše telo.

Pilates lopta je jedan od najčešće korišćenih i sve popularnijih rekvizita za vežbanje i ima brojne načine primene. Ona je Vaš dobar prijatelj ako želite lepo oblikovano telo i fine, elegantne mišiće. Vežbanje na njoj veoma popularno, prvenstveno zato što je zabavno. Ovaj vid vežbanja ne samo da dodatno aktivira i jača mišiće, nego i poboljšava izdržljivost, koordinaciju, fleksibilnost i čini da vežbanje bude relaksirajuće. Pilates lopta je odlična kako za smanjenje bolova u ledjima, tako i za bolje držanje tela. Zato, kad god imate priliku, zamenite stolicu loptom i sedite na nju. To će Vaše telo držati uspravno i u pravilnom položaju, a Vi ćete neprimetno podupirati mišiće u centralnom delu tela i u leđima.

Preporučujemo: Xplorer pilates lopte (1.599-1.699 din.)

 

 

wellbeing

Tegovi

Xplorer Vam pored kalsičnih bučica preporučuje i tegove za zglobove sa kojima je vežbanje olakšano utoliko da ne treba da držite teg u ruci, već ga jednostavno zalepite.

Trening sa tegovima cilja na povećanje snage i oblikovanje mišića, kako biste izgledali bolje, bili atraktivniji i zdraviji. Za muškarce ovo obično znači i povećanje mišićne mase. Sa druge strane, žene imaju tendenciju da povećavaju tonus mišića bez povećanja njihove mase.

Trening treba započeti vežbanjem sa parom lakih bučica, tako da se bez naprezanja može uraditi čučanj 12-15 ponavljanja po seriji. Ukoliko se ne može izvesti 12 ponavljanja po seriji, težina je veća nego što treba. Ukoliko nakon treninga, ne osećate zamor u mišićima, težina sa kojom radite je manja nego što treba.

Trening snage treba raditi 2-3 puta nedeljno, 20-30 minuta po trening sesiji dovoljno je za početak treninga. Značajan napredak i rezultati treninga primećuje se u periodu 4 do 12 nedelja – povećanje snage i mase mišića. Trening snage u periodu od 6 meseci dovodi do porasta snage od 40% i više. Potreban je jedan dan pauze između trening sesija, a nekim vežbačima, nekada, treba i dan više.

Preporučujemo: Xplorer bučice (599 din.)

 

 

Xplorer pilates lopta

Aerobik traka

Kretanje, disanje, istezanje, jačanje mišića… sve ovo, kao i snagu i vitalnost, pružiće Vam vežbanje gumenom rastegljivom trakom za pilates. Zadržaćete mišićnu masu i energiju, a pritom ćete istopiti neželjene kalorije. Gumena rastegljiva traka odlična je za kućnu upotrebu. Možete je poneti i na godišnji odmor i na taj način zadržati kontinuitet vežbanja. Ovo pomagalo pogodno je za oblikovanje mišića nogu, zadnjice, leđa, podlaktica, bicepsa.

Beneficije koje Vam pruža vežbanje sa pilates trakom su energija, mišićna masa i topljenje kalorija. Ove vežbe takođe su korisne i za istezanje i jačanje mišića, kao i za pravilno disanje. Rezultati ovakvog načina vežbanja vidljivi su na celom telu.

PreporučujemoXplorer aerobik traka (699 din.)

 

 

in the gym - active lifestyle 3

Šipka za zgibove

Šipka za zgibove Xplorer je rekvizit koji Vam može pomoći da zgibove radite u udobnosti svog doma. Sa minimalnim ulaganjima moći ćete da radite ovu vežbu. Zgibovi za leđa su jedna od najefikasnijih i najzahvalnijih vežbi za leđa. Zgibovi za leđa su dobro poznata vežba kada je u pitanju oblikovanje leđa. Spadaju u vežbu koja je dosta teška za izvođenje posebno početnicima pa je potrebno uložiti dosta truda da bi se ostvario napredak. Zbog toga je takođe potrebno da se zgibovi rade pravilno radi boljeg efekta i da bi se izbegle eventualne povrede. Pored toga što dobro utiču na jačanje leđa takođe jednim delom pogađaju i biceps.

Takođe, šipku za zgibove možete koristiti i za istezanje leđa i  opustanje mišića, što je svakako neophodno nakon aktivnog dana.

Preporučujemo: Xplorer šipka za zgibove (1.799 din.)

 

Xplorer Vam preporučuje prostirke za vežbanje i steznike kako biste vaše vežbanje učinili što udobnijim.

 

Vežbanje aktivira i pospešuje rad vaših mišića, kao i funkciju krvotoka i rad srca. To se dešava, tako što se mišići tokom vežbanja pojedinačno i u grupi angažuju, čime doprinose da srce prima veću količinu krvi koju potom i pumpa u krvotok prilikom aktivnih pokreta i na taj način snižava krvni pritisak i uspostavlja normalnu cirkulaciju u celom organizmu. Vežbanje utiče na sagorevanje prekomernih kalorija u organizmu i na smanjenje telesne mase, a time, direktno i smanjuje rizik od nastanka brojnih vrsta bolesti i poremećaja koji nastaju kao posledica viška kilograma.

Od fitness opreme preporučujemo: Xplorer rukavice za vežbanje,

Xplorer rukavice

kao i Xplorer telesnu vagu za praćenje postignutih rezultata.

Xplorer telesna vaga

Na kraju, vežbe će poboljšati vašu kondiciju i učiniti besprekornom vašu spoljašnju figuru, čime će se vaše samopouzdanje dodatno pospešiti, a vaš kriterijum dobrog fizičkog izgleda će biti zadovoljen.

 

Kompletnu ponudu našeg kućnog fitness programa možete videti na WinWin Web sajtu

 

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR