Vodič za kupovinu bicikle 

Vodič za kupovinu bicikle 

2499
0
PODELI

Razmišljate o kupovini bicikle, ali niste sigurni koji Vam je model odgovarajući. Teško je odabrati pravu u veoma širokoj ponudi. Zbog toga, kroz kratak vodič prikazaćemo Vam na šta treba da obratite pažnju.

Ono odakle treba da počnete, jeste sa kojim budžetom raspolažete i koliko ste visoki. Postoji jaka veza između budžeta i potrebe zbog koje ste se odlučili na ovu kupovinu, tj gde ćete voziti bicikl. Jasno je da onaj ko planira da se takmiči, mora izdvojiti više novca kako bi ostvario željene rezultate.

Kada govorimo o visini, ona predstavlja bazu pri izboru velične rama. Kao i sa odećom, tako i pri izboru odgovarajuće bicikle, vodite računa o tome koliko ste visoki kako biste napravili pravi izbor i uživali u dugim i udobnim vožnjama. Savet je da sednete na biciklu, ispravite noge i leđa. Bicikla Vam je mala ukoliko se savijate ka njoj. Takođe, i ukoliko udarate dok okrećete pedale. Nakon definisanog budžeta i veličine bicikle, vreme je da se opredelite i za vrstu. Postoji zaista dosta kategorija, u zavisnosti od toga da li planirate da se rekreativno ili takmičarski bavite biciklizmom. U skladu sa tim, možete izabrati između drumskog, fitnes, gradskog, treking, turing ili planinskog. Drumski bicikl je namenjen dužim vožnjama van grada, pri čemu se zahteva kvalitetan asfalt. Sa druge strane, kako bi vožnja bila još udobnija, a da se ne izgubi puno na brzini, izbor je fitnes bicikl. Savršen izbor ukoliko Vam bicikl služi kao zamena za trening. Što se tiče gradskog bicikla, to je idealan izbor kada želite da zaboravite na automobil i gradski prevoz. Gradske bicikle, možete pronaći i u varijantama gde ih je moguće sklopiti i samim tih smestiti čak i u svojoj sobi. Kako biste planinski biciklizam učinili bržim uz veće točkove i uže gume, odaberite treking biciklu, namenjenu kako za asfaltirane, tako i za neasfaltirane puteve. Turing bicikle su namenjene višečasovnim putovanjma, pa u skladu sa tim predstavljaju spoj gradskih, drumskih, treking i planinskih bicikli. Prednost je što ih možete naći i sa čeličnim ramom, koji se lakše popravlja u odnosu na aluminijumski. I za kraj, tu su planinske bicikle sa ili bez zadnjeg amortizera kreirane da uz Vas budu i tokom rekreacije, ali i kao prevozno sredstvo. U slučaju da se opredelite za vožnju kroz prirodu, koristite široke gume, dok uske montirate za asfalt.

Definisali ste budžet, namenu bicikle, odabrali kategoriju koja Vama odgovara i sada je trenutak da razmislite o ramu. Uglavnom ćete naići na aluminijumske, kao i karbonske koji su udobniji, lakši i izdržljiviji. Ipak, direktni udarci su pogubni za karbonske ramove. Zatim, najintertniji deo svake bicikle jesu točkovi. Ubrzanju bicikle više može doprinete ušteda nekoliko stotina grama po obimu točkova. Takođe, „glatke“ gume su teže od „kramponki“, što samim tim govori da nisu uvek i brže. Pored rama, točkova, vodite računa i o kočnicama i dodatnoj opremi koju ćete koristiti pri biciklizmu.

U WinWin asortimanu možete pronaći širok izbor bicikli, raznih karakteristika, brojnih proizvođača. Na Vama je da odlučite sa koliko brzina želite, koja veličina i koji materijal rama Vam odgovara, kao i veličina točkova. Takođe, u našem asortimanu se nalaze i bicikle na kojima je urađen nulti servis.

Izaberite biciklu po svojoj meri, dok WinWin ponudu možete pogledati OVDE.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR