Vertu Constellation – Android telefon od 6300$

Vertu Constellation – Android telefon od 6300$

981
0
PODELI

Kompanija Vertu je predstavila svoj najnoviji luksuzni model pod nazivom Constellation. U pitanju Android telefon čija je cena prava sitnica – 6300$!!!

Razlog za ovako visoku cenu je mahom zbog dizajna. Leđa telefona su prekrivena pravom telećom kožom za koju Vertu kaže da je odabrao isključivo zbog mekane teksture. Takođe, na ivicama telefona nije jeftina plastika obojena da izgleda kao metal, već je u pitanju titanium – najlaksi i najjači metal na svetu.

Svaki telefon se ručno proizvodi u Hempširu, Engleska, pa Vertu tvrdi da je kvalitet izrade izuzetno visok. Naravno da ne postoji sumnja u kvalitet proizvoda po ovakvoj ceni. Po rečima onih koji su držali ovaj model, koža daje odličan osećaj u ruci i ne postoji nikakvo krckanje ili ugibanje telefona. Mislite da je iPhone 5s kvalitetan? Ovo je potpuno druga klasa.

Ali nismo sigurni koliko dugo će koža na telefonu zadržati ovakav izgled, ali ne sumnjamo da će biti čuvan od strane onoga ko potroši ovakvu sumu novca na telefon. Ekran je prekriven safirnim staklom, što bi ga trebalo učiniti otpornim na ključeve (od Bentlija?) dok se nalaze u džepu.

Vertu Constellation 06

Možda izgleda impresivno od spolja, ali unutra telefon nema puno toga da pokaže. Poseduje dvojezgarni procesor na 1.7GHz i Android 4.2.2 operativni sistem. Displej ima 720p rezoluciju, a podrška za LTE ne postoji.

Vertu Constellation 05

Ovakve specifikacije su osrednje, poredeći ih čak sa prošlogodišnjim modelima telefona. A ukoliko ga poredimo sa četvorojezgarnim zverima koje poseduju FullHD ekran, poput Samsung Galaxy S4 ili Sony Xperia Z1, svakako gubi trku. Mada, onaj ko kupi ovaj telefon, svakako neće igrati igre na njemu, a još manje će mu biti važno kakve su specifikacije. Za standardne zadatke poput slanja poruka, email-ova, učestvovanje na društvenim mrežama (ili možda kupovinu jahti?), ovaj telefon ima i više nego dovoljno snage.

Kamera na zadnjoj strani je rezolucije 13MPix, ali ne znamo kakvog je kvaliteta. Možda će neko nekad postaviti po koju fotografiju napravljenu ovim telefonom.

Vertu Constellation 03

 

Ko je zainteresovan, a verujemo da je lista duga, može poručiti Vertu Constellation direktno sa proizvođačevog sajta: http://www.vertu.com/

 

 Izvor: Cnet

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR