Vatrogasac pravi Google Glass aplikacije da bi spasavao živote

Vatrogasac pravi Google Glass aplikacije da bi spasavao živote

656
0
PODELI
firefighter-google-glass

Patrick Jackson, vatrogasac iz Severne Karoline, pravi (piše) aplikacije za Google Glass koje su dizajnirane sa namerom da pomognu u spasavanju života.

Patrick je dosad napisao vise aplikacija za Google Glass, od kojih jedna na primer preusmerava hitne pozive direktno na Google Glass. Ovo omogućava vatrogascu koji nosi Google Glass da sazna detalje o incident, što uključuje i mape i beleške iz 911 call centra za hitne pozive.

Pogledajte sledeći video:

Takođe je napravio aplikaciju za vodeni hidrant koja je dizajnirana da pomogne vatrogascima da pronađu najbliži hidrant.

Radi na još mnogim aplikacijama. Jedna od njih će prikazivati vatrogascima planove po spratovima zgrada  u koje ulaze. Ovo stvarno može da bude od neprocenjive koristi, jer bi vatrogasci bili upoznati sa planom zgrade pre nego što u nju uđu.

Aplikacije su još u stadijumu razvoja, ali su prilično impresivne i pokazuju koliko Google Glass i slične tehnologije mogu zapravo da budu korisne i da zaista pomognu vatrogascima i drugim zanimanjima gde se rizikuje život.

Šta vi mislite o ovoj zaista korisnoj primeni za Google Glass?

Izvor: Gizmodo

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR