Valve registrovao Half-Life 3 trademark

Valve registrovao Half-Life 3 trademark

1086
2
PODELI
HALF_LIFE_3_WALLPAPERS_IN_HD

Valve je podneo podneo zahtev za Half-Life 3 trademark.

Prijava za trademark je podneta 29. septembra u kancelariji Evropske Unije za harmonizaciju internih tržišta (European Union Office of Harmonization for the Internal Market – OHIM).

HL3_65521_screen

Pokriva “kompjuterski igrački softver, elektronski igrački softver, igrački softver koji se skida sa interneta i bežičnih uređaja, a pokriva i video igre odnosno softver video igara”, pored ostalih stvari.

Predstavnik Valve-a nije bio raspoloživ za komentare šta ovo znači za budućnost Half-Life franšiže. Apliciranje za trademark, ne mora da ukazuje na to da je Half-Life 3 u razvoju. Ali sve upućuje na to.

Prošle nedelje, Valve je najavio SteamOS, Steam Machines i Steam kontroler. Ova uzbudljiva saopštenja nisu impresionirala svakoga. CEO Gearbox Software-a (Borderlands serijal) Randy Pitchford je rekao da Valve mora da predstavi ”killer app”, to jest ultra popularnu aplikaciju da ojača uverenje i ubedi sve zašto je ova nova Valve inicijativa toliko bitna i inovativna. Precizno, Randy je rekao da bi naslov kao što je Half-Life 3 postigao ovaj cilj.

U avgustu, jedan od glumaca koji je davao glas u Half-Life serijalu, John Patrick, je rekao da Half-Life 3 nije u razvoju. Ali je priznao da ne zna šta Valve planira u budućnosti.

Prošlog aprila, alfa i omega Valve-a, Gabe Newell, je rekao da je studio prošao kroz brojne prepreke i preokrete da bi predstavio Half-Life 3 tržištu. Objasnio je da je ćutanje Valve-a o ovome u najboljem interesu igrača, zato što bi detaljno objašnjenje o razvoju igre “verovatno još više izludelo ljude”.

Poslednja igra u Half-Life serijalu je bila Half-Life 2: Episode Two iz 2007. godine. Ona je bila nastavak priče na Half-Life 2 i  Half-Life 2: Episode One. Planirana je i treća epizoda, ali do dan danas nije ugledala svetlost dana i verovatno i neće.

Listing za Half-Life 3 je nedavno primećen na Valve project trackeru.

Sve ovo ukazuje da bi Valve uskoro mogao i da izda zvanično saopštenje da je Half-Life 3 u razvoju. Zašto bi inače registrovali trademark. Ostaje da se nadamo da će Half-Life 3 biti možda igra godine već 2014.

Da li bi i vi voleli da se pojavi Half-Life 3?

Izvor: Gamespot

 

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR