Valve predstavio SteamOS

Valve predstavio SteamOS

802
0
PODELI
Steam OS

Valve je predstavio SteamOS, novi besplatni operativni sistem zasnovan na Linux-u, koji je specijalno dizajniran za računar u vašoj dnevnoj sobi.

Najava koja je se nalazi na sajtu Valve-a govori o funkciji operativnog sistema:

“Dok smo radili na tome da donesemo Steam u dnevnu sobu korisnika, došli smo do zaključka da je najbolje okruženje nezavistan operativni sistem koji je izgrađen oko samog Steam servisa. SteamOS spaja snažnu Linux arhitekturu sa interfejsom koji je dizajniran specijalno za igrane na velikim ekranima. Biće uskoro besplatno dostupan kao nezavisni operativni sistem za računar u dnevnoj sobi korisnika.”

Kao dodatak “značajnom poboljšanju grafičkih performansi”, SteamOS poseduje mogućnost za streaming igara sa drugih računara, podršku za još neimenovane muzičke i video servise, kao i deljenje igara u okviru porodice koje je Steam najavio relativno skoro.

Steam

Ovo je, naravno, prva od tri najave Valve-a koje su zakazane za ovu nedelju. Ipak, ovo je prilično zanimljiva i potencijalno dobra stvar, zavisno od toga kako Valve planira da plasira i pruža podršku za ovaj operativni sistem.

 

Izvor: GiantBomb

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR