Valve predstavio Steam Broadcasting beta servis

Valve predstavio Steam Broadcasting beta servis

954
0
PODELI
Steam Broadcasting beta 2

Steam Broadcasting beta je nova opcija koju je Valve ubacio u poslednju beta verziju Steam klijenta. Ovo je Valve-ov prvi iskorak u livestreaming igara i ovaj servis će omogućiti gamerima da gledaju njihove prijatelje iz liste kako igraju neku igru iz samog Steam klijenta, a takođe će omogućiti i da streamuju svoje igračke sesije javno.

Steam Broadcasting beta bi trebalo da pojednostavi proces livestreaminga igara, pošto je integrisan u sam Steam klijent. Servis za sada funkcioniše tako što vam neko iz friends liste pošalje zahtev da želi da gleda vaše igranje i onda samo treba da izaberete ko sve može da vas gleda dok igrate. Posle toga sam Steam kontroliše sve automatski. Ako izaberete “anyone can watch my games” vaše igračke sesije će biti vidljive za sve sve na Steamu ko želi da ih gleda i broadcast vašeg igranja će započinjati i zaustavljati se po potrebi.

Steam Broadcasting beta 1

Steam Broadcasting beta trenutno ima nekoliko ograničenja. Prvo je da je podržan trenutno samo u Chrome i Safari web browserima kao i samom Steam klijentu. Za sada ne postoji mogućnost da pozovete nekog ko nije u vašoj friends listi, odnosno da mu pošaljete zahtev za gledanje. Emitovane sesije se trenutno ne snimaju nigde, tako da se ne čuvaju trajno. Takođe postoji ograničenje u internet protoku koji se odvaja za Broadcasting betu, pa će se možda nekad pojavljivati poruka “Broadcast unavailable”.

Steam Broadcasting beta 2

Teško je proceniti da li je ovo samo prvi korak Valve-a za ulazak na veliko livestreaming tržište i pokušaj da Steam Broadcasting  postane polako konkurencija Twitch-u, najpopularnijem livestreaming servisu za igre trenutno. Ili Valve samo pokušava da poboljša interakciju između samih Steam korisnika i da učini Steam još boljim kao tipom društvene mreže, što u suštini i jeste. Vreme će pokazati koje su prave namere koje Valve ima sa ovim servisom.

Više informacija o Steam Broadcasting beta servisu možete pronaći OVDE.

A da bi imali pristup servisu, potrebno je da u Steam podešavanjima vi i vaši prijatelji izaberete da dobijate update na poslednje beta verzije Steam klijenta.

Izvor: PC Gamer

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR