Valve predstavio novu verziju Steam kontrolera sa analog stickom

Valve predstavio novu verziju Steam kontrolera sa analog stickom

797
0
PODELI
valve_pad

Valve je predstavio novu verziju Steam kontrolera, treću po redu, ovoga puta sa dodatim analog stickom. Dizajn je otkrio Steam Database sajt i postavio na svoj Twitter profil, LINK.

Sama slika je izvucena iz poslednje verzije Steam beta klijenta od 23. jula 2014. i nalazi se u folderu Steam\tenfoot\resource\images\library, ako želite i sami da je pronađete i pogledate. Morate samo da budete u Steam client beta programu, odnosno da ste u opcijama Steam kiljenta podesili da se skidaju i beta verzije.

valve_pad

Originalna verzija Steam kontrolera je imala dva trackpada i touchscreen i nije imala analogne kontrole. U sledećoj verziji je touchscreen izbačen i dodati su dugmići umesto njega. U ovoj trećoj verziji, dugmići sa leve strane su zamenjeni analog stickom.

Ova izmena je verovatno posledica kritika koje je Valve dobio na račun trackpad-ova na Steam kontroleru i nekim mišljenjima da oni zapravo nisu poboljšanja u odnosu na analogne kontrole. Pa Valve izgleda pokušava da učini Steam kontroler univerzalnijim. Da li će uslediti još revizija pre finalne verzije Steam kontrolera, ostaje da se vidi.

Da li vam se dopada nova verzija Steam kontrolera?

Izvori: PC Gamer, IGN

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR