Valve objavio specifikacije za Steam Machine prototip

Valve objavio specifikacije za Steam Machine prototip

642
0
PODELI
steam-machine-prototype-610x343

Valve je objavio tehničke specifikacije i još detalja o Steam Machine prototipu koji će biti poslat u ruke 300 srećnih beta testera kasnije ove godine. Evo ih:

  • GPU: Neki uređaji će imati NVidia Titan, neki GTX780, neki GTX760 i neki GTX660
  • CPU: Negde će biti Intel i7-4770, negde i5-4570, a negde i3
  • RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB DDR5 (GPU)
  • Hard disk: 1TB/8GB Hybrid SSHD
  • Napajanje: Interno 450w 80Plus Gold
  • Približne dimenzije 12 x 12.4 x 2.9 inča

Kao što je ranije saopšteno 300 srećnika će moći da testira besplatno Steam Machine prototip kao deo hardverskog beta testa. Steam korisnici mogu da uđu u krug mogućih testera tako što će izvršiti određene zadatke u okviru Eligibility Quest-a, i na taj način zaraditi Steam Hardware Beta Candidate značku.  Korisnici moraju da se loguju na Steam pre 25. oktobra i posete svoju Quest stranu, LINK

Zvanična Steam Machines stranica LINK

Finalne verzije Steam Machines, koje će komercijalno biti puštene u prodaju sledeće godine, će doći u različitim oblicima sa veoma različitim specifikacijama, kod nekih će biti akcenat stavljen na manju cenu i manje dimenzije, dok će kod drugih najbitnije biti visoke performanse, kaže Valve. Prototip će poslužiti kao test subjekat za finalnu verziju.

Steam Machine prototip koji će biti poslat u ruke 300 Steam korisnika na beta testiranje će biti ”high-end kutija sa vrhunskim performansam sastavljena sa pojedinačnih PC komponenata sa polica radnji”. Kao što se vidi po gornjim specifikacijama neće svi prototip uređaji biti identični.

steam-machine-prototype-610x343

Steam Machines će biti potpuno otvorene za nadogradnju i korisnici će moći da zamene i izaberu procesor, grafičku karticu, hard disk i matičnu ploču po njihovim željama.

Valve kaže da korišćenje pojedinačnih komponenti sa polica znači ”da će bilo ko moći da kupi komponente i sastavi mašinu kakvu želi”, a kompanija će obelodaniti i source CAD fajlove za custom kućište po izboru, ako želite da vam se napravi jedno takvo. Valve nije objavio sliku Steam Machine  prototipa jer “nisu dovoljno završeni”.  

Valve dodaje “Da budemo potpuno jasni, ovaj dizajn nije namenjen da ispuni potrebe za sve desetine miliona Steam korisnika. Ali može da bude tip mašine kakvu veliki procenat Steam korisnika želi i sam da kupi – oni koji žele visoke performanse u high-end paketu za dnevnu sobu. A mnogi će se opredeliti za mašine koje su dizajnirane da koštaju manje ili da budu sićušne ili super tihe i biće Steam Machines uređaja koji će i ovo ispunjavati”.

Za one koji već imaju moćne PC računare, Valve sugeriše da jednostavnija i jeftinija Steam Machine za streamovanje sadržaja sa postojećeg računara na TV može biti pravi izbor, kao što je tanki Apple TV koji bežično streamuje sadržaj sa Mac i iOS uređaja.

“Ima mnogo Steam korisnika koji već imaju moćan igrački hardver kući u obliku moćnog PC računara”, kaže Valve. “Steam Machine prototip o kojem govorimo ovde nije namenjen da zameni ove računare.Mnogi od ovih korisnika bi hteo da ima vezu i sa dnevnom sobom, a da se ne odrekne moćnog hardvera koji već imaju i da ne potroše mnogo novca u tu svrhu. Mislimo da je ovo važan cilj i radimo na tome da iskoristimo našu tehnologiju za streaming u kući da postignemo ovo. Više o ovome ćemo reći u budućnosti”.

Steam Machines su najavljene prošle nedelje kao deo tri saopštenja od strane Valve-a, a u skladu sa planom kompanije da Steam igre uvede u dnevnu sobu. Još dve najavljene stvari su SteamOS, operativni sistem fokusiran na televiziju i dnevnu sobu, kao i inovativni Steam kontroler, koji je namenjen da bude ultimativni igrački kontroler sa novom mehanikom upravljanja.

Valve još nije objavio nikakve detalje o cenama ovih uređaja i softvera.

Čeka nas još jedna uzbudljiva godina na igračkom tržištu. Da li će Steam i Valve zavladati, videćemo.

Izvor: CVG

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR