Valve najavio Steam Machines

Valve najavio Steam Machines

867
0
PODELI
Steam Machines

Valve, poznati razvojni studio i kompanija (Steam, Half-Life) je potvrdio da radi na novim hardverskim projektima pod nazivom Steam Machines. Ovi uređaji su opisani kao “moćna nova kategorija hardvera za vašu dnevnu sobu”. Saopštenje je usledilo dva dana nakon predstavljanja SteamOS-a, njihovog prvog operativnog sistema.

Različiti modeli ovih uređaja od nekoliko proizvođača će biti dostupni tokom 2014. godine. Igrači se mogu prijaviti da budu beta testeri ovih uređaja putem Steam sajta na sledećem LINKU.

“Zabava nije svet gde jedna veličina odgovara za sve”, kaže Valve. “Želimo da ste u mogućnosti da odaberete hardver koji vama odgovara i zato u saradnji sa više partnera radimo na različitim Steam igračkim mašinama koje će biti dostupne tokom 2014. godine,a na svima njima će raditi SteamOS”.

Valve je izjavio da su dizajnirali Steam Machine prototip visokih performansi, koji je optimizovan za gaming, dnevnu sobu i za Steam. Takođe je potpuno otvoren za nadogradnju i hardversku i softversku.

“Dok se ovi proizvodi razvijaju potrebna nam je vaša pomoć. Kao i uvek, verujemo da je najbolji način da se prave najbolji proizvodi, je da damo ljudima da ih probaju tokom razvoja i onda da se oni menjaju u skladu sa utiscima onih koji testiraju ove proizvode”, izjavio je Valve.

Sa tim ciljem će Valve isporučiti 300 ovih Steam Machines uređaja Steam korisnicima besplatno, za svrhu testiranja.

Steam korisnici mogu da uđu u krug mogućih testera tako što će izvršiti određene zadatke u okviru Eligibility Quest-a, i na taj način zaraditi Steam Hardware Beta Candidate značku.  Korisnici moraju da se loguju na Steam pre 25. oktobra, posete svoju Quest stranu,LINK,  i ispune sledeće zadatke:

1.      Da se priključe Steam Universe community grupi, LINK

2.      Da pristanu na Steam Hardware Beta Terms and Conditions

3.      Da imaju barem 10 Steam prijatelja (ako već nemaju)

4.      Da kreiraju public Steam Community profile (ako već nisu)

5.      Da odigraju neku igru sa gamepad-om u Big Picture modu.

Korisnici mogu da ispune ove korake u bilo kom redosledu.Kada ispune sve ove zadatke i popune kratak formular sa ličnim podacima, dobiće već pomenutu značku i ući u krug korisnika od kojih će Valve odabrati testere.

Lista će biti kompletirana 25. oktobra. Mali deo ljudi, 30 ili manje, će biti odabran na osnovu njihovog ranijeg doprinosa Steam zajednici ili učestvovanju u raznim betama, dok će ostatak kandidata biti odabran slučajnim izborom.

“Vaša pomoć je kritična za naš proces dizajniranja. Vaši utisci i komentari će pomoći u razvoju kako SteamOS operativnog sistema, tako i u razvoju nove kategorije igračkih mašina na kojima če raditi ovaj operativni sistem”, rekao je Valve.

Valve nije objavio tačnu specifikaciju bilo koje od Steam Machines, ali je izjavio da su dizajnirane za ”korisnike koji žele najveći mogući stepen kontrole nad svojim hardverom”

Igrači mogu da koriste miš i tastaturu na Steam Machines, ali je Valve naglasio da Steam i SteamOS “rade dobro sa gamepad-ovima, takođe”. Valve je takođe dao mali nagoveštaj budućeg saopštenja, verovatno o razvoju njihovog igračkog kontrolera, sa citatom “Vrlo skoro ćemo imati nešto da izjavimo po pitanju ulaznih kontrolnih uređaja.”

Ovo saopštenje će uslediti 27. septembra.

Valve želi da preuzme potpunu dominaciju na igračkom tržištu u budućnosti. Da li će u tome i uspeti, pokazaće vreme.

Koje je vase mišljenje o Steam Machines?

Izvor: Gamespot

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR