Uživajte u šivenju i stvaranju sopstvenim rukama!

Uživajte u šivenju i stvaranju sopstvenim rukama!

909
0
PODELI

Nekada su dame, čak i princeze, bile poštovane između ostalog i na osnovu toga da li znaju da šiju, vezu, prave kolače… Dakle, ušijte dugme ili napravite rupice za njega, skratite svoju suknju, haljinu… Napravite preslatko ćebe od starih flanel košulja ili smislite nešto novo. Veoma je jednostavno, treba vam samo mašina za šivenje.

Na izbor modela, pored kvaliteta i cene, utiče i to koliko ćete često šiti. Ako ste početnik ili imate nameru da mašinu koristite povremeno (za sitne prepravke, šivenje zavesa i krpljenje) odlučite se za kvalitetan osnovni model (6-10 vrsta bodova, izrada rupice za dugme u 4 koraka, stopica za prišivanje patent zatvarača, tj. rajsferšlusa). Ukoliko želite kreativnost u šivenju bez granica i da se ovom zanimacijom redovno bavite, razmotrite mogućnost kupovine skupljeg modela sa naprednijim operacijama (pored osnovnih  bodova, veliki broj elastičnih i dekorativnih bodova, automatska izrada rupica za dugmad, veliki broj dodatnih stopica za komplikovanije zahvate).

Bez obzira za koju varijantu se odlučite, posetite WinWin i pri kupovini obratite pažnju na sledeće stvari:

Pored jednostavne upotrebe i pouzdanosti u radu, model koji izaberete trebalo bi da pored osnovnih bodova, kao što su ravan i cik-cak bod, ima i nekoliko elastičnih ili triko bodova. Elastičan bod se koristi za šivenje rastegljivih tkanina, žerseja i pletenina, za prišivanje čipke i lastiša. Modeli od pamučnih rastegljivih materijala su izuzetno prijatni za nošenje, brzo i jednostavno se šiju, tako da bi mašina koju izaberete trebalo da ima barem jedan elastičan bod. Imajte u vidu da i običan cik-cak bod, uz određena podešavanja zategnutosti konca, može da imitira elastične bodove. Overlok bodovi služe za istovremeno sastavljanje i obradu ivica rastegljivih materijala. Mogu imati i dekorativnu ulogu na vidljivim porubima.

Posebnu grupu bodova čine dekorativni bodovi. Služe za brzo i lako ukrašavanje odeće, posteljine, stolnjaka, zavesa, za izradu interesantnih modnih detalja… Broj dekorativnih bodova varira od modela do modela i po pravilu što je mašina savremenija, to ima veći broj ugrađenih ukrasnih bodova.

U WinWin asortimanu spremni su za vas, različiti modeli šivaćih mašina, proizvođača: Elna, Singer i TOYOTA, sjajnih performansi, savremenog dizajna i neograničenih mogućnosti za realizaciju vaših ideja.

Izaberite šivaću mašinu po vašoj želji i pokažite svoju kreativnost na delu!

Kompletnu ponudu šivaćih mašina možete pogledati OVDE.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR