Uz polaroid foto-aparat uživaj u pravim fotografijama koje su gotove istog trenutka

Uz polaroid foto-aparat uživaj u pravim fotografijama koje su gotove istog trenutka

701
0
PODELI
Dečko i devojka u prirodi prave selfi polaroid foto-aparatom

U eri digitalnih prizora, mobilnih telefona sa moćnim kamerama, poželite li možda da na dlanu držite pravu fotografiju i to svega nekoliko trenutaka nakon slikanja? Ukoliko je tako, onda je polaroid foto-aparat prava stvar za vas.

Ovo je svetski poznat sinonim za uređaje koji su u drugoj polovini XX veka očarali korisnike širom sveta činjenicom da nema čekanja na razvijanje filma, već slike dobijate gotovo odmah.

Od pre nekoliko godina pojavili su se moderne verzije takozvanih instant kamera. Njihov povratak izazvao je oduševljenje mnogih, a saznaćete i zašto. Vodimo vas na zanimljivo putovanje koje će vam dočarati u čemu je njihova tajna, koje su im karakteristike i kako vam mogu fotografisanje učiniti zabavnijim.

Šta je to što polaroid aparate čini neodoljivim?

Foto-aparati koji odmah prave slike odličan su način za stvaranje uspomena uz koje imate priliku da ubrzo nakon fotografisanja na svom dlanu uživate u zapisu u kom ste uhvatili svu radost trenutka.

Neke od njihovih sjajnih karakteristika su:

  • Jednostavno korišćenje uz svega nekoliko lakih podešavanja
  • Fotografije se pojavljuju samo nekoliko trenutaka nakon slikanja
  • Autentične slike specifičnih dimenzija koje će dati posebnu draž vašim ramovima i kolažima sa omiljenim fotkama
  • Sjajan dizajn novih modela kojima ljubitelji savremenih trendova neće moći da odole

Polaroid aparati ovekovečiće na sjajan način nasmejana lica i spontane zagrljaje. Čarolija ove tehnologije je uživanje u trenutku, sjajnom osećaju dok pred vašim očima u par momenata nastaje slika sa karakterističnim belim okvirom i već u svojoj glavi vidite gde ćete je sačuvati.

Otkrijte Instax, najpopularniji instant foto-aparat

U odnosu na pionire ove tehnologije, danas su nam dostupne modernije verzije ovih uređaja koji osvajaju na prvi pogled. Jedan od najpoznatijih je mala instant kamera kompanije Fuji film.

Kompaktni i moderni Instax polaroid foto-aparati dolaze u nekoliko zanimljivih boja i sa par dodatnih funkcija koje će vaše fotografije učiniti fantastičnim.

Imaju mogućnost podešavanja svetlosti zavisno od osvetljenosti prostora u kome se slikate, ali i praktično ogledalo koje vam omogućava da napravite odličan selfi. Baterija ima kapacitet za oko 100 fotografija tako da možete da se opustite i uživate u fotkanju.

Dve devojke, drugarice, poziraju i slikaju se polaroid foto-aparatom

Zabavni, nesvakidašnji i dizajnirani sa stilom, savremeni modeli ovih aparata privlače pažnju gde god da se pojavite.

Film za polaroid foto-aparate – jednostavan i praktičan foto-papir za instant fotografije

Ukoliko se odlučite za kupovinu nekog od ovih uređaja, biće vam potreban i film za polaroid foto-aparate. On dolazi u malim praktičnim kutijama, a sve što je potrebno jeste da ga prebacite na odgovarajuće mesto u uređaju i vaš aparat je spreman.

Dimenzije filma su za nekoliko milimetara veće nego što će biti fotografije zbog karakterističnog okvira. Ali je svejedno dovoljno mali da ga bez problema možete spakovati u torbicu ili džep kako biste u svakom trenutku bili spremni da napravite sjajne slike koje možete uramiti bez čekanja i razvijanja filma.

Kada govorimo o izradi fotografija, jednostavnije ne može.

Na drvenom stolu Instax aparat, kutija sa foto-papirom, gotove fotografije

Da li znate kako je nastala ideja o instant fotografiji?

Izumitelj Polaroid kamere, Edwin Herbert Land, došao je na ovu zamisao kada je njegova trogodišnja ćerka nakon slikanja postavila jednostavno pitanje – zbog čega ne može odmah da dobije fotografije?

Za razliku od većine roditelja koji bi verovatno pokušali da svoje dete nauče strpljenju, Edwin je ipak bio naučnik i pronalazač. Rešio je da izazovu pristupi iz druge perspektive. Tako su nastali ovi čuveni foto-aparati i zauvek promenili svet fotografije. Ime su dobili po Edwinovoj kompaniji koja ih je proizvodila.

Prvi model predstavljen je svetu u novembru 1948. godine pod imenom Polaroid Land Camera Model 95 i pravio je gotove fotografije za svega jedan minut.

Iako je nakon velikog uspeha nastupila era digitalnih foto-aparata koja je potisnula proizvodnju polaroida, on nikada nije otišao u zaborav. Zahvaljujući autentičnosti i posebnosti, širom sveta se mogu naći zaljubljenici u ovaj način fotografisanja koji se smatra i posebnim vidom stvaralaštva.

Muškarac koji u rukama drži polaroid foto-aparat crne boje

Budite drugačiji i uživajte u čaroliji povratka kroz vreme uz instant foto-aparate

Nesporno je da ovi uređaji daju posebnu čar fotografisanju i stvaraju fantastične uspomene.

Jedna od sjajnih stvari jeste što oduševljenje mogućnošću da nekoliko trenutaka nakon slikanja dobijete gotove fotografije ne jenjava. Iako su nam razne druge opcije na dohvat ruke, ova tehnologija u sebi nosi nešto posebno o čemu svedoče brojni zaljubljenici.

Pustite mašti na volju, otkrijete svu magiju polaroid foto-aparata i uživate u fotografijama koje čuvaju uspomene na jedinstven i vanvremenski način.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR