Uskoro stižu uređaji sa osmojezgarnim procesorom

Uskoro stižu uređaji sa osmojezgarnim procesorom

762
0
PODELI

Pre mesec dana kompanija MediaTek predstavila je svoj novi MT6592 čipset koji poseduje osam ARM Cortex-A7 jezgara, pa su proizvođači započeli trku – ko će pre predstaviti telefon sa octa-core procesorom!

Breaker

U standardnom Android maniru, više je bolje, uprkos tome što postoji validno pitanje iskoristivosti tako velikog broja jezgara, 2014. godina će biti prepuna uređajima koji nose MT6592 procesor ili slične proizvode kompanije LG, Qualcomm, Exynos, Huawei, AllWinner i Rockchip.

THL T100S

Pošto je trenutno ovo veoma nova tehonlogija, velike kompanije još uvek, pomalo, stidljivo hitaju ka implementaciji, ali će svakako stići tamo. Istina, osmojezgarne procesore trenutno nije moguće u potpunosti iskoristiti, pa će prvo vreme biti samo odličan argument u raspravi tipa “ko je bolji”.

Kome je pripala čast da upotrebi ovaj moćni procesor? Kineskim kompanijama, uglavnom, barem trenutno. One, zbog manjka finansijskih sredstava, često bivaju primorane da koriste tehnologije koje će ih izdvajati iz gomile, a MediaTek-ov novi čip se svakako savršeno uklapa. Ali i velike kompanije poput HTC-a, koji je pre par meseci najavio da će početi sa intenzivnim korišćenjem MTK čipsetova, LG, Alcaltel (tj TCL na Azijskom tržištu), Huawei i Vivo su među prvima koje će upotrebiti ovaj čip u svojim modelima. U ovom trenutku, broj uređaja koji će koristiti novi osmojezgarni čip prelazi 25 modela. Neki od bitnijih su LG G3, Huawei Honor 3x, Alcatel Idol X+, THL T100S i drugi.

Alcatel-TCL-One-Touch-Idol-X

2014. godina će svakako biti odlična godina za tehnološke entuzijaste.

 

Izvor: PhoneArena

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR