Uskoro stiže HTC One M8 sa Windows Phone OS

Uskoro stiže HTC One M8 sa Windows Phone OS

1430
1
PODELI

HTC je će uskoro krenuti sa prodajom svog HTC One M8 Android telefona, ali sa Windows Phone operativnim sistemom! Ovo je prvi put da identičan, nepromenjen, uređaj bude u ponudi sa dva različita operativna sistema.

Breaker

HTC One M8 sa Android OS je imao veoma težak zadatak – povratak slave kompaniji HTC i ostvarivanje dobitka nakon par kvartala zabeleženih gubitaka, a to je i uspeo kada je predstavljen krajem aprila. Proizvođači pametnih telefona trude se da zabeleže neki uspeh na tržištu uređaja sa Windows Phone operativnim sistemom. Trenutno je samo Nokia bila uspešna sa svojom Lumia serijom telefona, ali to je očekivano jer je u vlasništvu Microsofta.

HTC One M8 02

HTC je na ovaj način pokrio dva tržišta sa minimalno većim troškovima. Na tržištu Windows Phone uređaja ponudili su telefon iza kog stoji velika marketing kampanja i koji je vrlo poznat široj javnosti. Operativni sistem kompanije Microsoft je na ovaj način dobio veću promociju, dok je HTC dokazao da identičan hardver može učestvovati na dva različita tržišta.

HTC je u svoju iteraciju Windows Phone implementirao brojne mogućnosti koje se nalaze i kod Android verzije One M8. BlinkFeed su zamenile Windows Live Tiles koje izlistavaju tražene informacije. Prisutan je i BoomSound sa punim audio profilima koji pružaju odličan zvuk. Tu je i podrška za HTC Duo kamere, pa je moguća manipulacija fotografijama sa promenom fokusa. HTC Zote i Dotview će, takođe, biti na listi mogućnosti ove verzije telefona.

HTC One M8 03

HTC One M8 Windows Phone poseduje identičan hardver kao i Android verzija:

  • Quad-core Snapdragon 801 procesor na 2.3GHz
  • 2GB RAM memorije
  • 5-inčni 1920 x 1080 displej
  • 32GB interne memorije sa microSD do 128GB
  • UltraPixel Duos Camera sa prednjom kamerom od 5Mpix
  • Dual-band WiFi ac, NFC, Bluetooth 4.0, GPS sa GLONASS
  • 2,600mAh baterija

Ukoliko se ovakav potez HTC-a pokaže uspešnim, verovatno će mnogi proizvođači ispratiti svojim flegšip telefonima.

 

 

Izvor: Phandroid

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR