Uskoro stiže AMD Radeon Software Crimson Edition

Uskoro stiže AMD Radeon Software Crimson Edition

2010
0
PODELI

Grafičke kartice su, zbog njihove primene, postale najzahtevnije komponente za održavanje u računaru. One zahtevaju konstantno ažuriranje drajvera, da bi mogle da isprate razvoj softvera i unaprede performanse. Proizvođači su nastojali da krajnjem korisniku što više olakšaju to održavanje kroz softvere za pomoć. U početku su postojali nVidia Detonator i ATI Cataliyst. Detonator se vremenom transformisao u GeForce Software, ali je Catalyst opstao celu deceniju. AMD je imao svoju prvu veću najavu, nakon što je veći deo svog sektora za razvoj vizuelnih tehnologija uvrstio u Radeon Technologies Group pod vođstvom “tehnokrate” Raje Kodurija, koja se odnosi na rebrendiranje AMD Catalyst-a, u Radeon Software. Njegova prva verzija će nositi ime Radeon Software Crimson Edition 15.11.

AMD-ova nova nomenklatura nastoji da istakne ime “Radeon”, uklanjajući “Catalyst” u potpunosti, i dodajući “software”, nagoveštavajući da novi program neće samo ažurirati drajvere, već će imati mnogo više funkcija dizajniranih da pruže maksimalnu kontrolu nad grafičkom karticom. Nastavak u imenu “Crimson Edition” naglašava da će to biti, verovatno, najbitnija verzija programa za 2015-16 godinu. 15.11 u nazivu znači novembar 2015-e, što znači da će AMD zadržati oznake drajvera na osnovu datuma. Ekstenzije za drajvere bi mogle da budu “WHQL” ili “Beta”, s tim što će drajveri za Crimson Edition biti WHQL.

122b

 

Catalyst Control Center (CCC) i Raptr će u novoj aplikaciji biti u potpunosti uklonjeni, i umesto njih će u srži Radeon Software Crimson Edition 15.11, biti Radeon Settings, potpuno nova aplikacija. Radeon Settings se više neće oslanjati na .NET, kao što je to bio slučaj sa CCC. Korisnički interfejs je minimalistički i prati Windows 10 temu, ali postoje i verzije za OS X i Linux GUI.

122fRadeon Settings je dizajniran da omogući brzo podizanje sistema, i karakteriše ga meni sa tabovima, gde glavni tab na vrhu predstavlja stranicu sa glavnim podešavanjima, a na dnu se nalaze tasteri za pristup socijalnim mrežama i još nekim manje bitnim podešavanjima. “Games” tab zamenjuje Raptr, gde može da se kontroliše OC grafike i podešavanja, zasebno za svaku instaliranu igru.

“Video” tab dolazi sa osam, unapred podešenih opcija koje se mogu koristiti u zavisnosti od situacije i potreba i sadržaja. “Display” pruža mogućnost kontrolisanja uobičajenih detalja na vašem displeju, kao što su rezolucija, osveženje, skaliranje, itd. “Eyefinity” tab će pokazati ako je na grafičku povezano više od jednog monitora, i konačno “System” tab pruža uvid u trenutnu softversku i hardversku konfiguraciju računara.

Sva najbitnija podešavanja Radeon Settings programa dostupna kroz ikonicu koja je postavljena u trej baru.

AMD Radeon Software Crimson Edition će biti dostupan krajem novembra.

Pogledajte šta vođa iza Radeon Technologies Groupe, ima da kaže.

Izvor: TechPowerUp

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR