Uskoro povratak Start menija u Windows 8.1

Uskoro povratak Start menija u Windows 8.1

1476
0
PODELI

Novo unapređenje za Windows 8.1 koje dolazi sledeće nedelje donosi određene funkcionalnosti korisnicima desktop računara, ali sledeće unapređenje će vratiti jednu stvar na koju su se ljudi najviše žalili kod Windows 8.1 – klasični Windows Start meni!

Breaker

Povratak Start menija će mnogi korisnici dočekali raširenih ruku i spremnih hard diskova za instalaciju, ali on će biti nešto drugačiji od onog na koji su navikli. Pored klasičnog dizajna iz Windows 7, novi Start meni će sadržati i Live Tiles iz Windows 8.

Windows 8.1 Start Menu

Još uvek nije poznato kada će ovo unapređenje biti dostupno, ali Microsoft će pružiti korisnicima baš ono što žele. Svako unapređenje Windows 8.1 je pravilo balans između sistema za tablet uređaje i desktop računara, ali Microsoft intenzivno radi na tome da odlično iskustvo pri korišćenju imaju i korisnici tableta i korisnici klasičnih računara. I to sve zbog jedne grupe – poslovnih korisnika, koji rade na desktop i laptop mašinama. Ova grupa želi da se Windows menja što je manje moguće kako bi smanjili troškove (ali i utrošeno vreme) na edukaciju korisnika i testiranje internih aplikacija.

Pored novog Start menija, Microsoft je najavio nove Univerzalne aplikacije koje su pisane da rade na telefonima, tabletima, kao i klasičnim desktop računarima.

 

Izvor: ArsTechnica

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR