Uskoro počinje prodaja .blog domena

Uskoro počinje prodaja .blog domena

1591
0
PODELI

Automattic, kompanija poznata po svom doprinosu open source WordPress.org projektu, najavila je da će uskoro početi sa prodajom domena sa .blog gTLD (generički top-level domen).

Firma je dobila prava za ovaj gTLD 2015. godine, iako u to vreme niko nije znao ko je kupio prava. Smatralo je da je neko ko živi na Panami. Na kraju, čovek poznat kao Gerardo Aristizabal, zajedno sa svojom kompanijom, Primer Nivel, bio je razotkriveni misteriozni kupac. Plaćeno je čak 20 miliona dolara za gTLD, nadmašujući ponude velikih kompanija poput Google, Afilias i Donuts. Ovo je učinilo da .blog gTLD bude najskuplji do sad, dok ga prati .tech sa 6.8 miliona. Primer Nivel se prijavio i za kupoviu prava na više generičkih top-level domena, uključujući: .blog, .legal i .news.

Cene za domen na .blog gTLD još uvek nije poznata, mada kompanija navodi da će biti “u snadardnom rasponu sa drugim top-level domenima”. Vredija imena će imati i više cene, iako još uvek nije poznato ša se smatra “vrednijim imenom”. Vlasnici uvek imaju mogućnost da prvi biraju domen. Nakon toga, ostali će imati mogućnost da se prijave za domen pre zvanične dostupnosti.

Web sajt ne mora biti blog da bi koristio .blog gTLD.

Iako još uvek ovaj novi gTLD nije dostupan, očekuje se da krene uskoro sa radom. Ukoliko ste zainteresovani za registraciju novog domena, možete se prijaviti na ovom linku.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR