Upp – punjač za telefone sa vodoničnom ćelijom

Upp – punjač za telefone sa vodoničnom ćelijom

621
0
PODELI
Upp Hydrogen fuel cell

Vodonične ćelije pomažu astronautima skoro pola veka, pa je bilo krajnje vreme da postanu dovoljno male i dovoljno jeftine da počnu svi da ih koriste.

Breaker

 

Upravo to Intelligent Energy tvrdi da je postigao svojim najnovijim sistemom za punjenje sa vodoničnom ćelijom pod nazivom “Upp”. Sa svojih 500 grama i prodajnom cenom od 199$, nije namenjena da se takmiči sa običnim Li-Ion baterijama, zapravo, Upp se ponaša potpuno drugačije.

Upp Hydrogen fuel cell

Za početak, nije potrebno da je punite. Samo povežete ketridž sa vodoničnom ćelijom i odmah je spreman za upotrebu. Jedan ketridž izdrži otprilike 5 punjenja jednog pametnog telefona, dok svako punjenje ne traje duže od onog putem strujne utičnice. Kada je vodonična ćelija pri kraju, aplikacija na telefonu može poručiti novu ćeliju za vas (verovatno stiže putem kurira) ili vas uputi o najbliže prodavnice kako bi zamenili staru bateriju novom.

Upp Hydrogen fuel cell

 

Upp Hydrogen fuel cell

Upp je gotov proizvod spreman da krene u prodaju. Vrlo je dobro napravljen i dizajniran tako da može izdržati visoke temperature u Africi, gde će i započeti sa prodajom kod mobilnih operatera, tačnije, u područjima gde struja često nestaje.

 

Izvor: Engadget

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR