Ubuntu Touch OS izlazi 17. oktobra

Ubuntu Touch OS izlazi 17. oktobra

1120
0
PODELI

Iako Ubuntu Edge nije skupio sredstva preko kickstarter-a, Canonicalov plan da spoji pametne telefone i računare jednim operativnim sistemom kreće u akciju za tačno mesec dana. Canonical je potrvrdio da će 17. oktobra Ubuntu TouchOS biti objavljen i da će biti u potpunosti besplatan.

Na svom blogu objavili su dodatne detalje, kao i puni spisak podržanih uređaja. Za sada su to Nexus telefoni i tableti. Iako svi oni uživaju u Android 4.3 Jelly Bean-u, Canonical se nada da će isprobati i da će koristiti Ubuntu Touch.

Ubuntu TouchOS

Po izlasku 17. oktobra, ROM operativnog sistema će biti spreman za instalaciju na svim podržanih uređajima i moći će da se flashuje i uživa u čarima ovog sistema za samo par minuta. Ukoliko imate prepravljeni recovery, na primer TWRP ili CWM, instalacija će biti krajnje jednostavna. Tako da jedva čekamo predstavljanje i izazak ovog novog operativnog sistema!

Na videu možete videti kako radi Ubuntu Touch operativni sistem, ali još u alfa fazi iz Januara. Beta verzija je značajno poboljšana i objavljena je u februaru, dok se ovog leta pričalo da će sve mogućnosti biti dodate u narednih 30 dana. Izgleda da je sve to finalizirano i da su spremni za predstavljanje Touch OS sledećeg meseca.

Jedva čekamo!

 

Izvor: AndroidCommunity

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR